ECK EN WIEL – Instructrice Jamie de Heus geeft met haar jeugdig enthousiasme nieuw elan aan de dansgroepen die op maandag les hebben in Eck en Wiel. Bovendien liet zij tijdens het NK Freestyle zelf van zich horen door tweemaal op het erepodium te komen met zilver en brons.

Waar eerder streetdance de hoofdmoot vormde is dat nu omgedraaid naar de stijlen hiphop, modern, en afro. Verder is uit de afdelingen een demogroep gevormd onder de naam DOS Sportief Crew. Jamie de Heus hierover: ’’We gaan volgend jaar ook aan wedstrijden meedoen. Daarvoor zijn we nu al hard aan het trainen. Dat gaat geweldig. Iedereen groeit heel snel in niveau en laat een goede energie zien. Ik heb nu al zin om met ze te knallen op de wedstrijd’’.

Jamie de Heus wil ook graag uitbreiding geven aan de groep. Daar hoort in deze tijd het meer bekendheid verwerven bij via de digitale weg, zoals het invoeren van een Instagram account. Jamie: ’’Op die manier kunnen we laten zien wat we allemaal doen in de les. Wij hopen hiermede ook support van vrienden en vriendinnen, ouders en verzorgers te krijgen’’

Zelf manifesteerde Jamie de Heus zich nadrukkelijk op het Nederlands Kampioenschap Freestyle, waarop zij in de individuele klasse een tweede plaats bereikte. ’’Ik ben hier super blij mee, want het was een moeilijke categorie, dus mijn geluk kon niet op’’, luidde de reactie na afloop. Maar daar bleef het niet bij, want met haar vriendin Caissa Aartsen eindigde zij ook nog eens als derde bij de duodans.  Een resultaat waarop helemaal niet was gerekend.

Bij foto’s:

  • De demodansgroep – hier in uiterst vrolijke stemming – heeft met DOS Sportief Crew een passende naam gekregen.
  • DOS-instructrice Jamie de Heus (rechts) haalde zilver bij het NK Freestyle en samen met vriendin Caissa Aartsen (links) ook nog brons bij de duo’s.

FOTO’S: JAMIE DE HEUS

 

Categorieën: Nieuws