ECK EN WIEL – Britt van Hoften van DOS Sportief heeft een bronzen medaille gewonnen bij de jeugdturnsters in de vijfde divisie. Dat gebeurde bij de rayonwedstrijden in Culemborg met een vierde positie in het eindklassement. Vanwege de grote deelname was in deze categorie een extra plak beschikbaar gesteld.

De gymnaste van DOS Sportief opende de vierkamp op vloer. Trainster Theresa Vonk hierover: ’’Zij doet naast het turnen ook aan dansen. Dat was duidelijk te zien. Het is een positieve factor’’.  Van Hoften scoorde 11,300 punten. ’’Dana de Haas heeft haar vloeroefening omarmt en helemaal tot de hare gemaakt’’, aldus de coach later. Met een stralende glimlach reikte deze turnster tot 10,350 punten.

De sprong is van beiden geen favoriet toestel. Zij leveren op voorhand een punt in door het gebruik van een mini-trampoline. Daardoor bleven de cijfers aan de lage kant. Britt van Hoften vervolgde met een stabiele brugoefening met 9,467 punten als beloning. Dana de Haas zag haar ijverige training op dit toestel beloond met een keurige salto-afsprong en een waardering van 8,800 punten.

Zo bleef de altijd lastige balk over als laatste onderdeel. Tussen beiden zijn geen overeenkomsten te ontdekken, ook niet in de uitvoering. De twee lieten geheel verschillende presentaties zien. Britt eindigde uiteindelijk verrassend op een vierde plaats met 39,717 punten, Dana op de elfde plaats met  37,175 punten. Met vreugde over de extra bronzen plak van de eerste bij beiden.

Bij foto’s:

  • Britt van Hoften: extra bronzen medaille.
  • Clubgenote Dana de Haas viert het feestje mee en is superblij voor haar turnvriendin van DOS Sportief.
  • Twee uitgelaten jeugdturnsters van DOS Sportief in de persoon van Britt van Hoften en Dana de Haas
  • Een kwartet aan gymnasten van DOS Sportief tijdens de rayonwedstrijden in fonkelnieuwe turnpakjes.

FOTO’S: THERESA VONK

 

Categorieën: Nieuws