Jolanda van ’t Verlaat:

’’Ik haal hier enorm

veel voldoening uit’’

ECK EN WIEL/MAURIK/RIJSWIJK– Bij de invoering van het Beweegdiploma voor jonge kinderen stond Jolanda van ’t Verlaat al vooraan. Dat moment is al weer een aantal jaren geleden, maar de tomeloze inzet voor het project is bij de instructrice van DOS Sportief onverminderd. Haar ijver en verdieping in de oefenstof heeft een prachtige beloning gekregen van de KNGU met verkiezing in een elftal van beweegcoaches om het beweegdiploma landelijk grote bekendheid te geven.

De groep, waarvan Jolanda deel uitmaakt, heeft al een aantal plannen uitgewerkt, maar is nog druk bezig om meerdere ideeën gestalte te geven. In elk geval gaan de beweegcoaches door tot aan de zomer van 2021. Jolanda: ’’Met enkele anderen heb ik buitenlessen geschreven. Onze activiteiten genieten volop aandacht, er zijn veel leuke dingen op mijn pad gekomen zoals een concept voor kinderopvang dat nu verder wordt uitgerold. Zelf zit ik in vier werkgroepen binnen dit pilot, dus veel te doen, maar wel heel mooi ’’.

Contact onderhouden

Bij haar eigen vereniging DOS Sportief liggen de lessen door de coronamaatregelen stil. Toch probeert Jolanda van ’t Verlaat contact te houden met de ouders. Dat doet zij met het doorsturen van de KNGU-nieuwsbrieven, waarin oefenstof staat om thuis te doen. Een voorbeeld daarvan is een serie die de slogan winterpret meekreeg. De DOS-coach is ook bezig met het verzinnen van nieuwe verrassingen om het contact met kinderen en leden te onderhouden. Het thuisbrengen van een Nijntje beweegtasje met tips en een kleurplaat vormde in dat verband een eerste actie, maar inmiddels is Jolanda ook online actief met les geven en gelijktijdig een praatje maken met de kinderen. De reacties van ouders zijn louter positief, soms overweldigend.

De rechtstreekse uitleg en met toepassingen voor het Beweegdiploma bij zusterclubs zijn door de coronaregels nog niet mogelijk, maar zitten wel opgesloten in de plannen van het de beweegcoaches en dus ook van Jolanda van ’t Verlaat. Het Beweegdiploma, bedoeld om op jonge leeftijd op speelse wijze met speciale oefenstof de motoriek van het kind te ontwikkelen, boeide haar vanaf de start. Maar heeft nu een extra dimensie gekregen met een landelijke functie binnen het team van beweegcoaches en liefst vier werkgroepen. Jolanda: ’’Ik haal hier enorm veel voldoening uit, het is vooral een gemotiveerde groep. Recent heb ik een e-learning (online opleiden) getest, die wij samen met KNGU hebben gemaakt. Die wordt nog verder uitgewerkt’’.

Het laatste nieuwtje is dat Jolanda is betrokken bij een project breed motorische ontwikkeling, waarin ook de hockey-, atletiek- en voetbalbond participeren. De bedoeling is om daar Nijntje als pilot uit te zetten. ’’Drukte genoeg dus, geweldige plannen die klaar liggen of in voorbereiding zijn, maar we zijn wel afhankelijk van de omstandigheden’’, aldus de actieve instructrice van DOS Sportief.

Bij foto’s:

  • Jolanda van ’Verlaat: ’’Er zijn veel leuke dingen op mijn pad gekomen zoals een concept voor kinderopvang dat nu verder wordt uitgerold’’.
  • Het thuis brengen van een Nijntje beweegtasje. Verrast en blij wordt het ‘’cadeautje’’ in ontvangst genomen.
  • Met interesse en geconcentreerd volgt deze jongste telg binnen de DOS-familie de online les van Jolanda van ’t Verlaat.
  • In feestelijke kledij en met grote blijheid deelnemen aan de lessen voor het Beweegdiploma. Zo mooi kan het zijn.
  • Soms vereist een opdracht aandacht en nauwkeurigheid. Dan is het moeilijk kiezen.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG EN OUDERS DOS SPORTIEF

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.