ECK EN WIEL – De turnsters van DOS Sportief hebben de toestelkampioenschappen van het rayon Turnado extra glans gegeven met een excellent optreden. De uitkomst hiervan was een oogst van tien medailles, bestaande uit viermaal goud, tweemaal zilver en viermaal brons. Esther Beets vervulde hierbij een hoofdrol met drie plakken.

Onder leiding van Merel de Boer, Manuela van Biesbergen en Joyce Verhoeks was DOS Sportief hoofdzakelijk vertegenwoordigd in de kwalitatief sterkere derde en vierde divisie. In de derde divisie waren de oefeningen van Esther Beets juweeltjes met de balk- en vloeroefening als absolute hoogtepunten. Drie keer kwam zij op het erepodium met goud en tweemaal zilver. Clubgenote Lynn Verbeek moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats bij sprong, maar had het nadeel dat zij alleen voor dit onderdeel was geplaatst. Haar kansen op een medaille waren daardoor duidelijk minder.

Bij de junioren in de vierde divisie turnde Kirsten Eerbeek een sterke wedstrijd. Vooral aan de brug domineerde zij het finaleveld. Het goud ging terecht naar de DOS-turnster, die bovendien ook brons greep op vloer. Amber Baars had weinig geluk. Coach Merel de Boer: ’’De onderlinge verschillen waren klein. Zij had een goede wedstrijd, maar kwam een paar tiende punten tekort om bij de beste drie te zitten’’. 

Demy van Brenk maakte een misser bij de jeugd in de vierde divisie bij de sprong, maar herstelde zich daarna knap. Brug en vloer brachten haar op de derde plaats en in het bezit van twee bronzen plakken. Marit de Boef liet in deze categorie op vloer een spectaculaire oefening zien met strakke houdingen. ’’Een mooie presentatie om naar te kijken’’, aldus coach Manuela van Biesbergen. Het leverde haar met ruime voorsprong de gouden medaille op. 

Judith Loef toonde in een andere jaargang van de jeugdturnsters op balk rust en beheersing zien in combinatie met een gave uitvoering. Met een mooie score turnde zij zich verrassend naar de gouden medaille. In de vijfde divisie was er voor Britte van Buuren geen succes weggelegd, maar liet zij aan brug wel potentie zien.  Bij de pupillen in de vierde divisie was dat resultaat er wel voor Britt Verhoeks aan hetzelfde toestel. Met een hoge waardering kwam zij op de derde plaats en in het bezit van een bronzen medaille. 

Bij foto’s:

  • Vrolijkheid bij van links naar rechts Britt Verhoeks, Esther Beets en Judith Loef vanwege de vele prijzen.
  • Een ’’stuntje’’ voor de fotograaf met van links naar rechts Esther Beets, Britt Verhoeks, Judith Loef en Lynn Verbeek
  • Kirsten Eerbeek (links) met eremetaal, terwijl clubgenote Amber Baars (rechts) blij meekijkt.
  • Een gouden en bronzen plak. Kirsten Eerbeek bekroont daarmede een sterk optreden. 
  • Demy van Brenk en Marit de Boef zijn in hun nopjes met de toestelprijzen.
  • Demy van Brenk en Marit de Boef zetten clubgenootje Britte van Buuren (midden) even extra in het zonnetje. 
  • Een hecht kwintet van DOS Sportief met van links naar rechts Kirsten Eerbeek, Demy van Brenk, Britte van Buuren, Marit de Boef en Amber Baars

FOTO’S: MEREL DE BOER/MANUELA VAN BIESBERGEN

Categorieën: Nieuws