ECK EN WIEL – Tijdens de kampioenschappen van de regio Midden-Nederland hebben drie turnsters van DOS Sportief zich geplaatst voor de finales van het district Mid-West. Bovendien wist Demy van Brenk beslag te leggen op een extra bronzen medaille door als vierde te eindigen bij de jeugdturnsters. Met haar gaan Marit de Boef en Kirsten Eerbeek op voor de districtstitel.

In Amersfoort was DOS Sportief alleen in de vierde divisie van de partij. Bij de jeugdturnsters beleefde Demy van Brenk een wedstrijd met een evenwichtig beeld. Vooral de vloeroefening maakte indruk, mede door de sterke acrobatiek. Met een totaal van 41.000 punten reikte zij tot de vierde plaats. Clubgenootje Marit de Boef werd dertiende met 39.383 punten, maar kwalificeerde zich wel voor het districtskampioenschap. Haar oefening op de evenwichtsbalk beïnvloedde door twee missers negatief het eindresultaat.

Bij de junioren ging ook Kirsten Eerbeek door met een dertiende plaats. Haar anders zo zekere brugoefening kwam door het toucheren van een legger niet uit de verf. Door de geringe krachtsverschillen had dat directe invloed op de rangschikking, maar met 40.950 punten bleef Kirsten toch nog aan de goede kant van de streep. Op 25 mei kan zij in Amsterdam bij het district revanche op zichzelf nemen.

Bij de senioren vervulde Stefanie Pameijer een bescheiden rol. Dat had alles te maken met een complete off-day op de balk. In de oefening ontstond liefst driemaal een misser. Het getuigde van moed dat de DOS-gymnaste moedig doorzette, maar meer dan een vier-en-dertigste plaats met 37,367 punten zat er niet in.

Bij foto’s:

  • Kirsten Eerbeek, Marit de Boef en Demy van Brenk vormen het charmante trio dat voor DOS Sportief naar de districtskampioenschappen gaat.
  • Een uitgelaten Demy van Brenk (met medaille) wordt door clubgenootje Marit de Boef spontaan op de schouders gezet.
  • Kirsten Eerbeek en Stefanie Pameijer showen de nieuwe jacks van de selectie, die zij via een actie van hoofdsponsor Jumbo-Mudde uit Maurik bij elkaar hebben gespaard.
  • Een kordate presentatie van Kirsten Eerbeek en Stefanie Pameijer, klaar voor de wedstrijd in de regio Midden-Nederland.
  • Een blij DOS-duo. Trainster (Anna de Vries, links en zelf turnende voor Levitas) en turnster (Stefanie Pameijer, rechts) nemen samen deel aan de regiowedstrijd

FOTO’S: MEREL DE BOER/MANUELA VAN BIESBERGEN

Categorieën: Nieuws