ECK EN WIEL – Het nieuwe turnseizoen is voor DOS Sportief voortvarend van start gegaan met de teamwedstrijden van het rayon Turnado. Het optreden leverde een rijke oogst aan medailles op. ’’Een leuke, ontspannen wedstrijd om mee te beginnen’’, zo oordeelde coach Merel de Boer.

Plaats van handeling was de sporthal in Culemborg. De organisatie hanteerde een internationale maatstaf met het 5-4-3 systeem. Hierbij bestaat een team uit maximaal 5 turnsters, waarvan er 4 op een toestel uitkomen. De beste 3 scores tellen voor het klassement. Een opzet die uitstekend voldeed en tal van spannende momenten opleverde.

Britt Verhoeks kwam bij de jongere generatie (pupil vierde divisie) uit een gecombineerde ploeg. DOS Sportief kende hier een samenwerkingsverband met Hellas. Zij liet op vloer vol trots voor het eerst een arabier-flickflack in haar oefening zien. In een team met drie meisjes van Hellas eindigde zij op een tweede plaats met 149,317 punten, waarvan Britt 49,150 punten binnenhaalde. De DOS-gymnaste mocht een zilveren plak mee naar huis nemen.

Bij Demy van Brenk, Marit de Boef (junior vierde divisie) en Joyce Verhoeks (senior vijfde divisie) kwamen de eindresultaten bij elkaar volgens een beoordeling op eigen niveau. Demy liet strakke oefeningen zien met een mooie rugwaartse overslag op balk. Puntentotaal: 41,500. Marit toonde haar gave afwerking met onder andere een sterke vloeroefening. Zij kwam uit op 41,617 punten. Joyce wist zich na een misser aan de brug knap te herstellen en noteerde een totaal van 39,800 punten, maar dan wel beoordeeld op een niveau hoger dan haar clubgenoten. Het team eindigde als derde met 122,917 punten.

Emoties

Amber Baars, Daantje Vossenaar en Kirsten Eerbeek kwamen als juniortrio uit in de vierde divisie. Amber greep op de balk naast de extra punten door het missen van een verbinding in de afsprong. Zij maakte dat goed met een krachtige en soepel geturnde oefening aan brug. Totale resultaat: 41,600 punten. Daantje turnde haar laatste wedstrijd, stabiel en met inzet, maar ook omgeven met de nodige emotie, zowel bij haar clubgenoten als trainster Merel de Boer. Dat gebeurde voornamelijk tijdens haar optreden op vloer, waar zij een prachtige oefening liet zien met arabier-flickflack-salto. Het bracht haar totaal op 41,633 punten. Kirsten liet tijdens de wedstrijd grote progressie zien met strakke en elegante oefeningen op balk en vloer. Sprong en brug blonken uit door goede houdingen en verzorgde landingen. Haar puntentotaal steeg daardoor naar liefst 44,750 punten. De DOS-equipe eindigde als derde met 127,983 punten.

Bij foto’s:

  • Amber Baars, Daantje Vossenaar en Kirsten Eerbeek (van links naar rechts) zijn in hun nopjes met de bronzen medaille.
  • Nog een bronzen trio van DOS Sportief met van links naar rechts Joyce Verhoeks, Demy van Brenk, Marit de Boef
  • Britt Verhoeks – uitkomende in een combinatieteam – zag zich gehuldigd met een zilveren plak. 
  • Twee succesvolle teams van DOS Sportief tijdens de teamwedstrijden van het rayon Turnado. Bovenste rij van links naar rechts: Daantje Vossenaar, Amber Baas en Kirsten Eerbeek. Onderste rij: Joyce Verhoeks, Marit de Boef en Demy van Brenk.
  • Een mooie samenwerking tussen twee clubs met een combinatieteam van DOS Sportief en Hellas.

FOTO’S: MEREL DE BOER

 

Categorieën: Nieuws