RIJSWIJK/MAURIK/ECK EN WIEL – DOS Sportief is ook in Rijswijk gestart met activiteiten in de buitenlucht. Het voetbalcomplex van SCR vormt daarvoor een prachtige uitvalsbasis. Eerder was de club al actief in Eck en Wiel bij de Heerlijkheid. De lessen op deze locatie – en Rijswijk – blijven vooralsnog gewoon doorgaan. In beide plaatsen zijn die op donderdagmiddag.

In Rijswijk was het bij de eerste les een hernieuwde kennismaking van leiding en leden. De ongewone omstandigheden weerhielden de kinderen er niet van om te genieten van de plotselinge bewegingsvrijheid. Het voetbalveld bood door de ongekend grote ruimte alle gelegenheid om lekker te rennen, springen, huppelen en oefeningen te doen. Diana Uithol en Joyce Verhoeks zorgden met meerdere spelvormen voor een attractief programma. Vooral de opdrachtenserie met stickers plakken sloeg aan bij de enthousiaste en vooral vrolijke jeugdleden.

Zowel in Rijswijk als Eck en Wiel zijn alle lessen op donderdagmiddag gezet, steeds met een aanvangstijd van half vier voor de jongste leeftijdsgroepen. Rijswijk kent alleen Gymsport, Eck en Wiel beweegdiploma (kleuters), ook Gymsport, dans, freerunning en selectie turnen. Het doorgaan is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. De leiding probeert daarbij zo goed mogelijk te communiceren met de deelnemers.

Bij foto’s:
• Volop beweging in de buitenlucht van de Gymsport-groepen op het sportcomplex in Rijswijk.
• Druk overleg van de jeugdige DOS-leden bij de leiding tijdens het stickers plakken.
• De lange mat dient hier als verzamelpunt om even de ’’verhalen’’ kwijt te kunnen aan de leiding in een periode met allerlei beperkingen.
• Hier proberen de jongens van DOS Sportief onder toeziend oog van Diana Uithol een hindernis te bedwingen.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *