ECK EN WIEL – De turnsters van DOS Sportief die deelnamen aan de rayonwedstrijd in de vierde divisie zijn duidelijk op de weg terug. Weliswaar nog enigszins verwijderd van het podium, maar wel optredend met het nodige perspectief. In dat kader vormde de winnende vloeroefening van Marit de Boef een goed voorbeeld.

In deze tweede voorronde kwam Britt Verhoeks uit in de categorie pupil. Zij turnde een nette wedstrijd met meerdere plus-elementen Op brug zette leidde dat zelfs tot een hoge score, namelijk 13.333 punten. De andere toestellen verliepen zonder problemen. De pittige turnster is de afgelopen tijd met sprongen vooruitgegaan. Zij eindigde nu in de vierkamp als twaalfde met 47.033 punten
.
In de groep junior begonnen Amber Baars en Marit de Boef voortvarend met de sprong. Het tweetal liet daarna op de andere toestellen vloeiende oefeningen zien. Op vloer werd Marit haar optreden zelfs beloond met een 11.400 punten, in de klassering op dit onderdeel de beste. In totaal eindigde Marit op de achtste plaats met 41.450 punten. Amber toonde vooral een betere houding. De evenwichtsbalk bracht haar met 10.500 punten een mooie beloning. Zij finishte als negende met 40.833 punten. Het coachende duo Manuela van Biesbergen en Joyce Verhoeks was er tevreden mee.

Bij foto’s:
• Amber Baars (links) en Marit de Boef (rechts) vormen met Britt Verhoeks (midden) een spontaan DOS-trio.
• Even een vrolijk moment na de goede prestaties, uitgebeeld door Marit de Boef, die clubgenootje Amber Baars meetorst.

FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN

Categorieën: Nieuws