RIJSWIJK/MAURIK/ECK EN WIEL – DOS Sportief heeft haar activiteiten naar de sportzalen verplaatst. Op grond van de versoepelde coronamaatregelen was dit vanaf 1 juli toegestaan. In Rijswijk hadden de leden van de Gymsportafdelingen de primeur om weer op de toestellen te mogen turnen. In Eck en Wiel waren al een dansgroep en de afdeling freerunning actief. Deze week worden in deze sportzaal ook de lessen van andere groepen hervat.

Ondanks de vertrouwde omgeving was het toch even wennen aan de overschakeling van buiten naar binnen. De kinderen werden op grond van de RIVM-voorschriften keurig in sporttenue gebracht en gehaald. De leiding van DOS Sportief hanteert voor de lessen een strikt en verantwoord beleid op grond van een gezondheidsprotocol zoals dat ook al gold bij de buitenactiviteiten.

Het reguliere lesprogramma volgen betreft nagenoeg alle afdelingen, dus naast Gymsport, beweegdiploma, selectie turnen, dans en freerunning. In een enkel geval is er door bijzondere omstandigheden of activiteit nog een uitwijk met buiten. Hiervan zijn de betrokken leden op de hoogte. De veranderingen gelden voor korte tijd, want dan breekt de zomervakantie aan. Voor het nieuwe seizoen presenteert DOS Sportief een geheel nieuw lesrooster.

Bij foto’s:
• Lekker buitelen op de lange mat in vertrouwde omgeving. Het kan en mag weer.
• Trainster Diana Uithol kijkt met genoegen toe hoe de kinderen zich uitleven met kastspringen.
• Na een periode met alleen buitenactiviteiten is het oefenen op lenigheidsonderdelen nog wel even een probleem.

FOTO’S: DIANA UITHOL

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *