DOS Sportief wil vooral ’’lekker laten sporten’’

Reacties uitgeschakeld voor DOS Sportief wil vooral ’’lekker laten sporten’’ 92

ECK EN WIEL/MAURIK/RIJSWIJK– Het nieuwe seizoen is begonnen. Ook bij een actieve sportclub als DOS Sportief zijn de deuren wijd open gezet. ’’Een periode vol uitdagingen en kansen met als doelstelling zo veel mogelijk mensen laten bewegen. Wij bieden de lessen in de maand september gratis ter kennismaking aan’’, aldus voorzitter Peter van Dijk.

Bewegen draagt in belangrijke mate bij aan een gezond leefklimaat. ’’Het is goed voor je hart- en bloedvaten, ook goed om even je zinnen te verzetten na een lange leer- of werkdag op school; lichamelijk bewegend geestelijk tot rust komen’’, zo stelt Van Dijk. Hij praat in dat opzicht vanuit een behoorlijk brok eigen ervaring. Zo maakte de voorzitter van DOS Sportief tijdens zijn vakantie in Oostenrijk diverse keren een rondje op de racefiets. ’’Lekker in de ochtend een fietsen; voor dag en douw. Je bent dan echt niet alleen. Racefietsers, mountainbikers, hardlopers, wandelaars, nordic walkers, ik heb ze allemaal gezien. In allerlei pluimage en leeftijden. Iedereen met hetzelfde doel voor ogen: lekker bewegen’’.

De doelstelling van DOS Sportief is hetzelfde: iedereen lekker laten bewegen. In dit kader zijn er voor komend seizoen een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is er geschoven met dagen, tijden en locaties. ’’Waar wij wel heel trots op zijn is dat de hoofdleiding dit seizoen ongewijzigd blijft ten opzichte van vorig seizoen. Wel hebben wij helaas afscheid moeten nemen van een aantal vaste krachten. Het definitieve sportaanbod van DOS Sportief is op korte termijn rond en te vinden op de website van de club: www.dossportief.nl 

De vele takken van sport blijven ongewijzigd, namelijk:

Beweegkids 2-4 jaar onder leiding van Jolanda van ’t Verlaat, Gymsport 2-6 jaar en Gymsport 7 jaar en ouder met Diana Uithol, turnen meisjes/dames onder leiding van Manuel van Biesbergen, Merel de Boer, Diana Uithol, Sem de Haas, Mariska van der Kieft, Rowie van der Ven, Hilde van Noort en Esther Beets

De dansgroepen vormen bij DOS Sportief een wezenlijk element. In dit geval hip-hop/afro en moderne dans met Jamie de Heus, hip-hop met Willemijn Degen, Zumba 20+ onder leiding van Marlissa van de Weerdhof. 


Het aantal takken van sport is de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Zo staat volleybal voor jongens en meisjes onder leiding van Jan van Rooijen. Deze docent heeft hier een mooi nieuw initiatief gelanceerd, want bij zonnig weer is er beachvolleybal bij hem thuis. (locatie Horniksveld). Ten slotte is er de actieve afdeling freerunning voor iedereen met Frederique de Vries als lesgeefster. Een discipline die de laatste jaren steeds meer in de belangstelling komt te staan door de ongedwongen lesstof. 

Alle trainingen worden gegeven op drie verschillende locaties:

  • Gymzaal Hellenbergstraat 1a, 4024 HD Eck en Wiel
  • Gymzaal De Hoekenburg, Korte Bosstraat 3, 4023 AV Rijswijk
  • Brede School Maurik, Homoetsestraat 38a, HH Maurik

DOS Sportief nodigt iedereen uit om bij een van de lessen binnen te stappen en mee te doen (bij het turnen kan er alleen gekeken worden). 

Bij foto’s:

  • Peter van Dijk: ’’Iedereen kan en mag bewegen op zijn of haar eigen manier’’. De voorzitter van DOS Sportief – hier met dochter Irisz voor Zinder in Tiel – is zelf uitermate sportief, zet zich in voor goede doelen en beschikt ook nog over kwaliteiten op het gebied van zang en muziek. 
  • De deuren van de sportzalen bij DOS Sportief – zoals hier in Eck en Wiel – zijn wijd open gezet voor een nieuw seizoen boordevol activiteiten.
  • De zaal in Rijswijk is meermalen het domein voor prachtige show en dansvoorstellingen bij DOS Sportief. 

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door