ECK EN WIEL – Door meerdere missers op de evenwichtsbalk zagen Kirsten Eerbeek, Lynn Verbeek en Esther Beets het regionale kampioenschap voor clubteams in rook opgaan. Het trio van DOS Sportief werd nu vijfde met een achterstand van slechts viertiende punt op de winnende ploeg.

Aanvankelijk was er weinig aan de hand in Amersfoort, ondanks de gigantische concurrentie. In totaal kwamen in de derde divisie vijftien ploegen aan de start, waarbij het draaide om de drie beste resultaten per toestel voor de teamscore. Hierbij had DOS Sportief het nadeel niet over een vierde turnster te beschikken en dus ook geen weggestreept cijfer. Als moderne aanpassing hadden de drie met een mix van de eigen namen de slogan Veerbeets bedacht om zich te presenteren.

Voor Kirsten Eerbeek bevatte deze wedstrijd nog een noviteit. Zij kwam een niveau hoger uit dan in de reguliere wedstrijden, maar wist uitmuntend mee te komen. Dat onderstreepte zij bij de start op vloer met nieuwe acrobatische series. Lynn Verbeek volgde dat goede voorbeeld, maar met Esther Beets bracht DOS Sportief een belangrijke troef in de arena. Dat vertolkte zich in een stralende oefening met de hoogste waardering van de dag van 12.200 punten. Bij elkaar een mooi visitekaartje.

De sprong had een goed verloop, maar in het algemeen waren de verschillen klein. De brug leverde bij het drietal door geturnde oefeningen op, dus leek niets een podiumplaats in de weg te staan. Mischien zelfs wel op de hoogste trede. Dat pakte geheel anders uit door missers van de drie. Lynn Verbeek en Esther Beets kwamen zelfs tweemaal naast het toestel te staan. Desondanks bleef DOS Sportief weinig achter op de beste drie. Het draaide om enkele tienden van punten, maar de harde wetten van de turnsport openbaren zich in veel gevallen op het smalle vlak van tien centimeter. Ook in dit geval.

Bij foto:

  • Kirsten Eerbeek, Lynn Verbeek en Esther Beets vormen een elegant drietal op de evenwichtsbalk. Uitgerekend het toestel waarop zij de mist ingingen. 

FOTO: MANUELA VAN BIESBERGEN

Categorieën: Nieuws