ECK EN WIEL – Aan de prijzenregen voor Esther Beets schijnt geen einde te komen. De turnster van DOS Sportief haalde deze keer het zilver binnen tijdens een wedstrijd in de sterk bezette competitie van de regio Noord-Holland. 

In Beverwijk liet Esther Beets bij de junioren in de landelijke derde divisie opnieuw zien dat zij in goeden doen is. Met de halve finale van Nederland in het vooruitzicht draait het nu alleen om complete zekerheid op de volledige vierkamp. Kwestie van de puntjes op de i zetten, zo oordeelde de leiding.

Het verloop van de wedstrijd bevestigde die laatste mening. Esther Beets begon op brug met een strak geturnde oefening. De jury beloonde haar met 10.750 punten. Coach Manuele van Biesbergen: ’’De balk was vandaag niet helemaal haar vriend. Een beetje wiebelig en een val met overslag achterwaarts. Gelukkig pakte Esther wel goed door’’. Bovendien liet zij op de balk een nieuwe opsprong zien en een gewaagde gymnastische combinatie. De waardering van 10.800 punten viel daardoor nog mee.

De sprong met tweemaal een halve schroef in de overslag kreeg met 12.100 punten een hoge score, evenals haar elegante vloeroefening met 12.650 punten. Het bracht haar op de tweede plaats met een totaal van 46.300 punten.

Bij foto:

  • Esther Beets zorgt met een gymnastisch hoogstandje op de evenwichtsbalk voor een eigen medailleshow. 

FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN

Categorieën: Nieuws