ECK EN WIEL/ROTTERDAM – Turnster Esther Beets van DOS Sportief droomt nog een beetje na. Vooral over het succesvolle seizoen, maar in het bijzonder over haar optreden tijdens het grote landelijker NK-turnen voor de Ahoy Cup. Een gebeurtenis die in een veld van zes-en-twintig turnsters reikte tot een twaalfde plaats, maar vooral de betekenis meekreeg van een landelijke doorbraak. 

In Rotterdam bestond de concurrentie uit de beste jeugdturnsters en junioren van de derde divisie. De onderlinge verschillen waren klein tot zelfs zeer klein. Daardoor kreeg de wedstrijd een spannend verloop. En dan was er nog de imponerende entourage, die invloed uitoefende. Het was plotseling allemaal anders dan anders. Een dagenlange voorbereiding, een podiumtraining zoals bij internationale wedstrijden, kortom een programma volgens het ’’echte protocol’’.

Trainster Manuela van Biesbergen vertolkte passend de gevoelens. ’’Ik vond het niet alleen leuk dat we zover zijn gekomen met Esther, maar het is vooral een prestatie van haar zelf’’. De DOS-turnster hoorde het met een glimlach aan. ’’Het is voor mij gewoon een topseizoen geworden. Het mogen meedoen aan de Ahoy Cup zie ik als een mooie bekroning’’. 

In het sterke veld kwam Esther Beets tot een totaalscore van 44.233 punten. Als nationaal kampioene op sprong zette zij zich opnieuw in de schijnwerper met 11.600 punten. Hiermede klasseerde zij zich op dit toestel als achtste. De brugoefening verliep met 10.933 punten beter dan in de nationale meerkampfinale, terwijl op vloer een waardering van 11.600 punten ook paste in het straatje om bovenin te eindigen. Die illusie ging op de evenwichtsbalk in rook op. Esther kwam namelijk bij een pirouette naast het toestel te staan en incasseerde daardoor een volle punt straf. Hoewel de presentatie verder uitmuntend was kon zij dat verlies onmogelijk compenseren. 

Bij foto’s:

  • De succesvolle Esther Beets op de evenwichtsbalk tijdens de podiumtraining.
  • Esther Beets is klaar voor de wedstrijd om de Ahoy Cup. Een grote landelijke wedstrijd tijdens het NK-turnen. 
  • ’’Wij zijn in Ahoy’’. Dat moeten trainster Manuela van Biesbergen en Esther Beets even laten weten. De DOS-turnster turnt er met verve een wedstrijd.

FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN

Categorieën: Nieuws