ECK EN WIEL – Tijdens de wedstrijden van het rayon Turnado zag Jade Baars van DOS Sportief in de slotfase de kansen op een medaille in rook opgaan. Uitkomende bij de jeugd in de vijfde divisie sloeg aan de brug het pechduiveltje ongenadig toe. Met een dertiende plaats werd haar totale optreden in feite geen recht gedaan.

Het begon allemaal zo mooi in Culemborg voor de  vrolijke Jade Baars. Op het zenuwentoestel de balk liet zij een gave oefening zien met zelfs een radslag als plusje. De presentatie leverde liefst 12.967 punten op, de tweede score in een deelnemersveld van zeventien turnsters. Het vervolg op vloer liet een choreografisch evenwichtig beeld zien.

Baars zorgde daarna ook voor twee redelijk sterke sprongen, maar de brug veroorzaakte als laatste toestel een deceptie. Mogelijk door lager liggende matten ontstonden bij de start twee mislukkingen en ontbrak daardoor ook een element.  Zij probeerde de schade wel te beperken, zorgde voor een fraaie salto als afsprong, maar liep toch teveel puntenverlies op om nog kansen te maken. Het resulteerde uiteindelijk in een dertiende plaats met 45,700 punten.

Bij foto:

  • Ondanks het onfortuinlijk optreden in de slotfase bleef Jade Baars van DOS Sportief vrolijk.

FOTO: MEREL DE BOER

Categorieën: Nieuws