ECK EN WIEL – Kirsten Eerbeek zet haar opmars in het wedstrijdcircuit duidelijk door. De tweede plaats in de finale van het district Mid-West (voeging van de regio’s Midden en Noord-Holland) is daarvan het treffende bewijs. De gymnaste van DOS Sportief maakte zelfs kans op het goud, maar kwam daarvoor uiteindelijk zestiende punt tekort.

Bij de junioren in de vierde divisie liet de flegmatieke Eerbeek een zeker optreden zien. Met een gave brugoefening legde zij een basis voor succes, maar achteraf zou blijken dat het ontbreken van een samenstellingseis mede een beslissende rol speelde. Wel zette Kirsten dat ondubbelzinnig recht op de balk met wat coach Manuela van Biesbergen betitelde als ’’de oefening van de dag’’. Met een waardering van 12.150 punten was zij op dit onderdeel de beste van het complete veld. In het resterende deel van de wedstrijd vielen geen fouten van betekenis. Het totaal van 44.450 punten reikte tot een tweede positie en de wetenschap dat er volop toekomstperspectief bestaat.

In het grote finaleveld van 36 turnsters was het voor jeugdturnsters Marit de Boef en Demy van Brenk moeilijk om zich in de strijd om de bovenste plaatsen te mengen. Met 42.467 punten bleef De Boef als elfde nog wel in bovenste regionen. Brug leverde een strakke uitvoering op, vloer gaf een prachtige uitstraling te zien. Demy van Brenk eindigde met 41.133 punten als vier-en-twintigste. Haar vierkamp verliep wisselvallig. Soms sterk, zoals een aansprekende acrobatische serie op vloer, soms met oneffenheden die aftrek in de uitvoering veroorzaakten. Omdat de onderlinge marges klein waren gaf dat al snel verschuivingen in de klassement.

Bij foto’s:

  • Kirsten Eerbeek kwam dicht in de buurt van de kampioenstitel, maar is ook blij met de zilveren klassering. Deze keer met een trofee als beloning.
  • Het DOS-trio is eensgezind in het optreden bij de districtsfinales. Het mankeert zeker niet aan uitstraling.
  • Ook fans delen mee in de vreugde. Zoals hier de teruggekeerde Manon van Kuilenburg, terwijl coach Manuela van Biesbergen voor een extra vrolijk element zorgt. 
  • Drie op de balk, drie in wedstrijd. Strijdbaar, maar ook altijd genieten van de belevenis die een finale meebrengt. 

FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN

Categorieën: Nieuws