ECK EN WIEL – Noëlle Stap van DOS Sportief heeft een mooie stap voorwaarts gezet in het landelijk traject. De talentrijke turnster bereikte in de categorie pupil tweede divisie de kwartfinale. ’’Op die manier hebben we onze voorlopige doelstelling gehaald’’, zo oordeelde een tevreden coach Manuela van Biesbergen.

De regionale wedstrijd in Midden-Nederland, die als tweede voorronde diende, kenmerkte zich door een  wisselvallig optreden van de altijd enthousiaste Noëlle Stap. In haar klasse (nationaal oefenstof) gelden strenge normen en hoge eisen. Zij startte aan rekstok vaardig, maar wel enigszins ontspannen. Hierdoor verspeelde zij kostbare tienden van punten.

Waar de talenten in deze divisie dicht bij elkaar leven zijn missers van essentieel belang voor de klassering. Op de evenwichtsbalk kwam Stap bij een achterwaartse overslag naast het toestel te staan, hetgeen een volle punt verlies veroorzaakte. Zij pakte de draad echter goed op met haar vloeroefening en sloot af met prachtige sprongen, waarmede zij de hoogste persoonlijke score boekte (12.850 punten). Haar totaal kwam uit op 45.575 punten.

De vierkamp eindigde met een klassering op de twee-en-twintigste plaats, maar de DOS-gymnaste had nog een dertiende positie staan van de eerste voorronde. Waar het beste resultaat meetelde voor de doorstroming was dat een meevaller. Resultaat: toch een plaats in de landelijke kwartfinale. Deze wordt in maart gehouden. De juiste datum en plaats zijn nog niet bekend.

Bij foto:

  • Hoewel niet helemaal tevreden bleef optimisme overheersen bij de pittige Noëlle Stap. Terecht bleek na afloop, want de talentvolle turnster van DOS Sportief bereikte de landelijke kwartfinale.

FOTO: MANNUELA VAN BIESBERGEN

Categorieën: Nieuws