ECK EN WIEL – Met een negende plaats in de zware regiowedstrijd van de tweede divisie heeft Noëlle Stap van DOS Sportief een sterke seizoenstart gemaakt. Tijdens de wedstrijd in Amsterdam bestond het veld van Midden-Nederland uit liefst 26 talenten.

Stap realiseerde een totaal van 51.700 punten tijdens de vierkamp nationale oefenstof in de categorie pupil 2. Een klasse waarin de turnsters al op jonge leeftijd elementen uitvoeren van hoge moeilijkheidsgraad. Allemaal bedoeld als voorbereiding op onderdelen die uit de internationale FIG-code komen.

Stap turnt niet alleen bij DOS Sportief, maar maakt ook extra trainingsuren bij Hellas in Tiel. De goede verstandhouding tussen de twee clubs maakt dat mogelijk. Bovendien toont het aan dat de leiding van beide clubs de toekomst van de turnster als belangrijkste pijler ziet. Met haar trainingsmaatje Noa van Uden beleefde Noëlle daardoor een fijne dag. Zij begon met een sterke oefening op balk, waarin een overslagen voor- en achterwaarts waren verwerkt. De jury zette er een waardering tegenover van 12.350 punten.

Ondanks de zenuwen vooraf zorgde Noëlle Stap voor een gave vloeroefening met een acrobatische series van arabier-flikflak-streksalto en overslag-salto. Het leverde een score van 12.350 punten op. Sprong leidde tot hoerastemming, want met een overslag en streksprong met hele schroef wist zij dit onderdeel te winnen. De beloning van 13.700 was hoog en doeltreffend. Bij brug was de amplitude van de opzwaaien ontoereikend, maar in het resterende strak geturnde deel ging het wel goed. Met 13.300 punten kwam er daardoor toch een knap cijfer op het bord. Coach Manuele van Biesbergen: ’’We kunnen trots op haar zijn. Esther Beets ging mee voor extra begeleiding. Dat geeft aan hoe goed de verhoudingen zijn’’.

Bij foto’s:

  • Noëlle Stap laat op de evenwichtsbalk zien dat zij uitstraling geeft aan haar oefeningen.
  • Twee trainingsmaatjes, namelijk Noëlle Stap van DOS Sportief en Noa van Uden van Hellas. Ook in de wedstrijden vormen zij een sportief duo.
  • Stap en Van Uden laten zien dat zij beiden over lenigheid beschikken. Goed voor een charmant plaatje.

FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN

 

Categorieën: Nieuws