DOS-turnsters moedig, maar ook zenuwachtig

Reacties uitgeschakeld voor DOS-turnsters moedig, maar ook zenuwachtig 15

ECK EN WIEL – Het tweede gedeelte van de rayonwedstrijd kende voor de turnsters van DOS Sportief een tweeledig verloop. Enerzijds door de getoonde moed, anderzijds door een behoorlijk portie zenuwen. Hierdoor gingen punten verloren, maar werden ook podiumkansen verspeeld.

Sandy Baggerman was in de categorie pupil van de zesde divisie een echte pechvogel. Zijstartte op balk met wat de leiding kwalificeerde als een ’’wrevelige’’ oefening. ’’Dit kwam puur door de zenuwen. Haar koprol ging ernaast, waardoor dat beeld ontstond. Op vloer herpakte ze zich goed maar vergat hier helaas haar hele draaisprong. Dit kostte haar twee punten’’, zo vatte coach Merel de Boer het optreden samen. Door een sterke brugoefening met een mooi slot werd Sandy Baggerman alsnog zevende met 48,175 punten.

Sarah de Gier zorgde in dezelfde klasse voor eenrustige balkoefening. Dezelfde uitstraling toonde zij op vloer met een knappe draaisprong tot squatlanding. Op sprong leverde de tweede poging een minder resultaat op, terwijl aan brug de echte zuiverheid enigszins achterwege bleef. Het leidde allemaal tot een achtste plaats met 46,992 punten.

Ook kwamen enkele zeer jonge talenten van DOS Sportief in actie, ondergebracht in de categorie pré-instap van de vijfde divisie. Stacey Jans begon daarin op vloer en bij sprong voortvarend, maar maakte een vergissing in de brugoefening. Op de balk bleef zij rustig en bereikte in de rangschikking daardoor de dertiende plaats met46,650 punten. 

Naomy van Brenkbegon op vloer met een rommelige oefening. Zij herstelde zich met twee krachtige sprongen. De brugoefening kende geen grote fouten. Op de balk raakte zij haar concentratie een beetje kwijt, raakte in de verkeerde richting en kwam daardoor niet goed uit. Hierdoor eindigde het leerzame avontuur op de een-en-twintigste plaats met 39,842 punten.

Bij foto:

  • Het DOS-kwartet, bestaande uit Sandy Baggerman, Sarah de Gier, Naomy van Brenk en Stacey Jans laat geen enkele twijfel bestaan over de goede voornemens. 
  • Nogmaals het viertal van DOS Sportief, maar dan in andere volgorde met de behaalde certificaten tijdens de rayonwedstrijd.

FOTO’S: MEREL DE BOER

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door