ECK EN WIEL – De Kerst Passion in Eck en Wiel heeft alle verwachtingen overtroffen. Met name de grote publieke belangstelling was een verrassing. De samenwerkende organisatoren waren daarmede zichtbaar blij.

Het was de bedoeling om Eck en Wiel ’’om te toveren’’ in Bethlehem. Die opzet slaagde in alle facetten. Dit gebeurde in een samenwerkingsvorm van het PJ Showorkest en DOS Sportief. Hierbij gingen Maria en Jozef op pad met ezel en verteller. Zij volgden een avontuurlijke route die leidde naar de sportzaal en de school. Hier vonden meerdere optredens plaats door DOS Sportief en OBS De Bloesem.

De Kerst Passion startte in dorpshuis ’t Ecksternest waar de blazers van het PJ Showorkest (Fanfaregezelschap Prinses Juliana) voor een stemmingsvol geheel zorgden. De deelnemertjes aan de kinderkerk van Eck en Wiel zongen vrolijke liedjes. Bert Westerveld als verteller, Janine Waardenburg als Maria en Peter van Dijk als Jozef zorgden voor een karaktervolle vertolking in de rol van deze personen. Door gelijktijdig de ware betekenis van Kerstmis uit te leggen kreeg de gebeurtenis een waardevolle inhoud. 

De Kerst Passion wekte veel bewondering bij het publiek door de geweldige samenwerking op alle vlakken. Bovendien door de zorgvuldige inpassing en creativiteit binnen het programma. Zo kon het gebeuren dat in de sportzaal er plotseling zwevende engelen door de ruimte gingen. De selectieleiding van DOS Sportief liet zien dat zelfs het turnen een passende plaats kan krijgen binnen de kerstgedachte. De belangstelling was dermate groot dat tweemaal een opvoering moest worden gegeven. Na afloop was er nog een minimarkt met aparte kerstartikelen.

Bij foto’s:

  • Janine Waardenburg (Maria) en Peter van Dijk (Jozef) brengen tijdens de Kerst Passion in Eck en Wiel het ware kerstverhaal tot leven.
  • In sportzaal zijn turnsters van DOS Sportief voor even zwevende engelen.
  • Een passende choreografie op stemmingsvolle muziek zorgt voor een sportief intermezzo in de Kerst Passion.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG

 

Categorieën: Nieuws