ECK EN WIEL – Zaterdag 23 december wordt Eck en Wiel omgetoverd in Bethlehem. Met een ware Passion wordt het kerstverhaal verteld in een eigentijds jasje. Tal van organisaties werken samen om de Kerst Passion een betekenisvolle inhoud te geven. Het initiatief daartoe ging uit van het PJ Showorkest, waarop later DOS Sportief als belangrijk speerpunt aanhaakte.

Peter van Dijk vertelt met gepaste trots over de organisatie. Hij komt daarbij meteen bij het verhaal dat voor iedereen bekend klinkt. ’’Maria en Jozef gaan op pad met ezel en verteller en maken van allerlei avonturen mee op hun weg naar Bethlehem. Verschillende podia maken het feest compleet. Een vrolijke optocht leidt langs en door de gymzaal, de aula van OBS De Bloesem en de muziektent terug naar ’t Ecksternest’’, aldus de geprogrammeerde route.

Tijdens de tocht krijgen de kinderen een lampion uitgereikt. De deelnemertjes aan de kinderkerk van Eck en Wiel zingen vrolijke liedjes, DOS Sportief laat zich van de sportieve kant zien, een aantal scholieren van de OBS De Bloesem treden op en het PJ Showorkest zorgt voor extra kerstsfeer met de sonore klanken van de blazers.

De Kerst Passion is vorm gegeven door een unieke samenwerking tussen het PJ Showorkest (Eck en Wielsch Fanfaregezelschap Prinses Juliana) en DOS Sportief. Met Bert Westerveld als vermoedelijke verteller, Janine Waardenburg als Maria en Peter van Dijk als Jozef. Na afloop is er nog een minimarkt met eten, drinken en kerstartikelen (veelal geknutseld).

Zaterdag 23 december is de start op het parkeerterrein van dorpshuis ’t Ecksternest, tevens eindpunt. Aanvang: 16.00 uur, einde circa 17.00 uur.

Bij foto’s:

  • Vicevoorzitter Aron van Doorn van het PJ Showorkest en voorzitter Peter van Dijk van DOS Sportief nemen al vast een passend voorproefje op de Kerst Passion.
  • Een welgemeende handdruk bezegelt de samenwerking tussen de Eck en Wielse clubs voor het groots opgezette kerstgebeuren.

FOTO’S: MIRANDA VAN DIJK

 

Categorieën: Nieuws