Eck en Wiel op 24 december in de ban van kerstspektakel

Reacties uitgeschakeld voor Eck en Wiel op 24 december in de ban van kerstspektakel 38

ECK EN WIEL – Voor het derde jaar op rij organiseert Eck en Wiel op dinsdag 24 december de Kerst Passion. Alleen nu onder een andere naam, namelijk Passie voor Kerst. Het sfeerrijke gebeuren is een uitvloeisel van een voorbeeldige samenwerking tussen de muziekvereniging Prinses Juliana, sportclub DOS Sportief, school OBS De Bloesem en de kinderkerk Eck en Wiel.

Peter van Dijk, altijd super enthousiast bij dit evenement, zegt: ’’Deze editie belooft een heus spektakel te worden. Het thema van het schouwspel is: ’Een nieuw tijdperk’. Wij starten om 17.45 uur met de rondgang. Naar verwachting zijn wij om 19.15 uur lekker aan het napraten. Wij verwelkomen iedereen graag in Eck en Wiel op 24 december’’.

Het verhaal start in de Korenbloemstraat te Eck en Wiel. Daar wordt het publiek getrakteerd op warme drankjes en krijgen de kinderen een lampion om de rondgang vrolijk te verlichten. ’’Dit alles onder het genot van de sonore klanken welke speels uit de instrumenten van enkele leden van muziekvereniging Prinses Juliana vloeien’’, zo laat Van Dijk met een glimlach weten. Hier neemt de verteller de toehoorders ook mee naar de oorsprong van het lichtfeest. Mensen vierden op een mooie wijze de komst van het licht: een nieuwe begin!

Tijdens de tocht door het dorp zullen verschillende podia worden aangedaan. Ieder met een eigen groep en een eigen verhaal. Zo zal de gymsportgroep van DOS Sportief laten zien hoe druk wij mensen kunnen zijn voor Kerst. ’’Wij rennen, vliegen, jagen, haasten, vallen en staan weer op, maar dit was 25 jaar geleden ook zo toen de Betuwe vluchtte voor het hoge water in de rivieren’’, aldus Van Dijk. Het belooft een mooi schouwspel te worden.

Op het volgende podium staan Peter en Irisz van Dijk samen met de verteller stil bij de bouw en de val van de Berlijnse muur; nu toch al weer 30 jaar geleden. Als laatste tussenpunt zullen verschillende kinderen van OBS De Bloesem een leuk kerstlied laten horen. Het eindpunt is dit jaar de Sint Anna Kerk. Daar zal Marja van Amerongen de mensen binnenspelen met melodische klanken op het orgel. De muziekvereniging Prinses Juliana, samen met haar Blazer Bende, vertelt het kerstverhaal. De rondgang wordt afgesloten door de kinderen van de Kinderkerk. Zij hebben de musical ’Familieportret’ ingestudeerd. Na afloop kan iedereen een wens in de kerstboom hangen en even nagenieten van lekkere warme chocolademelk of glühwein. Een live orkestje zorgt daarbij voor gezellige kerstmuziek.
Bij foto’s:
• Tuincentrum Nimmerdor vormt het perfecte decor om een voorproefje te geven van de derde editie Passie voor Kerst in Eck en Wiel. Initiatiefnemers en direct betrokkenen zijn in dit geval Miranda van Dijk, Corina van Dijk, Janny van der Linden, Aron van Doorn, Peter van Dijk en Astrid Oostenbrug.
FOTO: HANNE DE GIER

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door