RIJSWIJK/MAURIK/ECK EN WIEL – Ondanks een compleet onoverzichtelijke situatie probeert DOS Sportief toch een frisse start te geven aan het nieuwe seizoen. De club gaat daarbij samenwerkingsvormen aan met T&P Ommeren (voor Zumba en balsporten) en ILO Ingen-Lienden (trainingen selectiegroep). Op zaterdag 31 oktober is er van 10 tot 12 uur in sportzaal De Hoekenburg in Rijswijk een presentatie van leden en bestuur met het Rad van Fortuin als attractie.

 

In een brief aan alle leden wordt uitgelegd hoe problematisch de afgelopen tijd is geweest. Voorzitter Jürgen Schlegel: ’’Wetten en regelgevingen veranderden met de dag. Het was veel vergaderen, maar zodra je een beslissing genomen had waren de regels al weer veranderd’’. Hij vervolgt: ’’We hebben drie maanden stil gelegen, toen konden we naar buiten om iets op te lossen, maar er ontstond gelijktijdig een groot ledenverloop. Ook vertrok leiding vanwege studie en verhuizing. Die zaken los je zo maar niet eventjes op’’.

DOS Sportief kampte in een eerder stadium al met een krimpende wedstrijdselectie. Schlegel: ’’De bedoeling is om de leden een goed alternatief aan te bieden. Daarom is gekozen voor samenwerking met zusterclubs. Nu wachten nog enkele dansgroepen op een nieuwe instructrice. We zijn dus nog niet helemaal rond’’. Daarnaast staat ook een hernieuwde speurtocht op het prioriteitenlijstje naar nieuwe bestuursleden. DOS Sportief is naarstig op zoek naar minimaal twee kandidaten. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij penningmeesteresse Josien de Zeeuw (e-mail: josien_1971@hotmail.com) of via info@dossportief.nl

Ondanks de talrijke perikelen bestaat optimisme over de toekomstige ontwikkeling en het uitgestippelde beleid. Zo zijn er plannen voor een instaples op de zaterdagochtend en presenteert DOS op korte termijn een vernieuwde website.

Wat het lesrooster aangaat verandert er voor de Gymsport niets. Ook niet voor de lessen van de allerjongsten voor het Beweegdiploma (woensdagochtend). De instructie voor freerunning blijft op donderdagavond gehandhaafd. Twee dansgroepen zijn in Maurik (Brede School) actief op vrijdagavond, Zumbaleden kunnen instromen bij T&P in Ommeren, twee andere groepen wachten op nieuwe leiding. De grootste verandering geldt voor de selectie, die wisselend traint bij DOS Sportief en ILO op dinsdag, woensdag en zaterdag.

Bij foto:

  • Voorzitter Jürgen Schlegel van DOS Sportief: ’’De bedoeling is om de leden een goed alternatief aan te bieden. Daarom is gekozen voor samenwerking’’.

 

FOTO: CEES VAN CUIJLENBURG

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *