RIJSWIJK/MAURIK/ECK EN WIEL – Sinds september werkt DOS Sportief op selectieniveau samen met ILO uit Lienden. De coronamaatregelen hebben echter al twee keer een stop veroorzaakt in de uitvoering van de plannen. Terugkijkende op de eerste ervaringen zijn die louter positief. Het is nu wachten op een herstart van de binnensporten.

 

Turnsters in de leeftijd van zes tot en met dertien jaar trainen tweemaal per week bij ILO mee (dinsdag en zaterdag) en een aantal vaste selectiedames van ILO in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar maken op woensdag bij DOS Sportief hun opwachting. Dit is voor allemaal een kans om driemaal per week te trainen.

 

De lessen hebben een goed verloop. In Eck en Wiel zijn Diana Uithol, Merel de Boer (indien Diana verhinderd is) en Joyce Verhoeks verantwoordelijk voor de uitvoering. Merel de Boer van DOS Sportief hierover: ’’Doordat er bij ons om verschillende redenen een beperkt aantal leden overbleef is dit een mooie kans om toch te blijven doordraaien. Tegelijkertijd merken wij als trainsters dat ook nieuwe inzichten ontstaan. Onze meiden krijgen op een andere manier les bij ILO, doen ervaringen op en nemen die mee. Zo leren wij een andere manier van uitleg geven en lesindeling. Daarnaast geven wij onze kennis en inzichten mee aan de meiden van ILO die op woensdag bij ons trainen. Kortom een mooie wisselwerking”.

In verband met het Corona-virus heeft de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie besloten om het lopende wedstrijdprogramma te schrappen. Officiële voorwedstrijden gaan pas op z’n vroegst eind dit jaar van start. De trainsters van DOS Sportief en ILO zullen samen de turnsters klaarstomen voor het nieuwe wedstrijdseizoen. Ook zijn geen onderlinge wedstrijden gepland, wel nevenactiviteiten.

Bij foto:

  • Merel de Boer: ’’Door de samenwerking ontstaan ook nieuwe inzichten’’.

 

FOTO: CEES VAN CUIJLENBURG

Categorieën: Damesselectie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *