ECK EN WIEL – De kleine Esmee Vermeulen van DOS Sportief heeft met haar pittige presentatie en nette afwerking de gouden plak gewonnen bij de wedstrijd van het rayon Turnado. Dat gebeurde in de jongste leeftijdsgroep, in het turnjargon aangeduid als prépré-instap derde divisie.

Het jonge talentje was vooral blij met een geslaagde koprol op de evenwichtsbalk. Esmee turnde uitstekende oefeningen over de gehele vierkamp. Zij vergaarde liefst 50.900 punten, genoeg voor een veilige marge van 1.700 punt ten opzichte van de naaste concurrente.

Quinty van Hoften kwam bij de groep instap zesde divisie redelijk mee, maar maakte een fout op sprong waardoor zij naar beneden duikelde. Het leidde tot een twaalfde plaats met 46.900 punten. Isabel Verton noteerde bij sprong, brug en vloer scores die dicht bij de andere deelnemers lagen. Door een vergeten element en slordigheid op balk gingen echter gekoesterde illusies in rook op. Nu bleef het bij een dertiende plaats met 44.350 punten.


Rafif Saïd debuteerde in dit gezelschap. Zij ervaarde de wedstrijd als een nieuwe belevenis. Mede door de zenuwen gaf haar optreden een onevenwichtig beeld te zien al was de veertiende plaats met 37.675 punten acceptabel.

Bij foto’s:

  • Eenheid siert de DOS-equipe. Van voor naar achter: Esmee Vermeulen, Quinty van Hoften, Isabel Verton, Rafif Saïd.
  • Esmee Vermeulen op het erepodium om de eerste prijs in ontvangst te nemen.
  • Esmee Vermeulen showt met trots haar gouden medaille. 

FOTO’S: MEREL DE BOER

 

Categorieën: Nieuws