Esther Beets drie keer op podium voor DOS Sportief

Reacties uitgeschakeld voor Esther Beets drie keer op podium voor DOS Sportief 18

ECK EN WIEL – Turnster Esther Beets van DOS Sportief is nauwelijks te stoppen. In de toestelfinales van de hoog gewaardeerde regio Noord-Holland haalde zij met twee gouden en een zilveren medaille ongenadig hard uit. Het had zelfs een kwartet kunnen worden indien zij bij de balk geen misser had gemaakt. 

Beets komt uit in de derde divisie, een landelijke lijn die reikt tot aan een echte nationale finale. Zij is hiervoor nog volop in de race. De wedstrijd van Noord-Holland vormde een mooi tussendoortje, maar geeft wel een indicatie van haar goede vorm. De komende weken draait het vooral om vastberadenheid en de daarmede samenhangende beheersing. 

Het voorpostengevecht begon enigszins in mineur omdat Beets op de evenwichtsbalk bij een pirouette een afstap maakte en een vol punt verspeelde. Hierdoor bleef het bij een vierde plaats. Zij bleek geen moment teleurgesteld, liever gezegd vocht meteen terug met een gave vloeroefening. Met een score van 11.900 punten eiste zij meteen het eerste goud op.

De sprong kreeg met 11.950 punten nog een iets betere waardering. Hierbij lag het accent op twee beurten met een hele schroef in de afweef. Daarin slaagde zij helemaal. Het bracht Esther Beets de zilveren medaille via een tweede positie. De slotnoot aan brug kenmerkte zich door een perfecte afwerking. Vooral het uitvoeringscijfer leidde haar naar een nieuwe gouden medaille met een eerste plaats. 

Bij foto’s:

  • Esther Beets grossiert in medailles. Nu met tweemaal goud en zilver tijdens de finale in de regio Noord-Holland.
  • De evenwichtsbalk was even niet haar vriendje, maar Esther Beets kijkt toch blij naar haar prijzen.
  • Prachtig beeld van Esther Beets op de vloer, een onderdeel waarop zij regelmatig excelleert.

FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door