Esther Beets pakt zilver in district voor DOS Sportief

Reacties uitgeschakeld voor Esther Beets pakt zilver in district voor DOS Sportief 13

ECK EN WIEL – Met een zilveren plak in het districtskampioenschap zette Esther Beets opnieuw een geweldige prestatie neer. De turnster van DOS Sportief bleef in het sterke en omvangrijke veld van Mid-West Nederland slechts een halve punt van de titel verwijderd. 

De derde divisie (landelijke lijn) van de junioren bracht in Amsterdam liefst 31 finalisten op de vloer. In het gevecht om de ereplaatsen was DOS Sportief naast Esther Beets ook vertegenwoordigd door Lynn Verbeek. De twee begonnen de strijd om de ereplaatsen met schroefsprongen op de Pegases. Hierbij reikte Beets tot een nieuwe moeilijkheid, maar dat ging wel enigszins ten koste van de uitvoering. Dat maakte zij goed aan de brug met een strakke oefening, die in het totale veld een vijfde klassering opleverde. Lynn Verbeek etaleerde een betere amplitude ten opzichte van vorige keren. 

De evenwichtsbalk verliep voor Esther Beets naar wens, maar haar clubgenote incasseerde na een sterk begin een afstap. Hierop staat de onverbiddelijke straf van een vol punt. En die valt nauwelijks in te lopen in een veld, waarin het constant dringen was en elke tiende punt telde. Op vloer probeerde Verbeek nog aansluiting te vinden met acrobatische series met hoog uitgevoerde salto’s. Het totale resultaat over de vierkamp kwam uit op 43.667 punten en een twaalfde plaats. 

Esther Beets zorgde voor een imposante slotnoot op dit onderdeel met een oogstrelende oefening. ’’Werkelijk een plaatje om te zien’’, zo oordeelde coach Manuela van Biesbergen. Daarin kreeg zij gelijk, want met 11.933 punten beloonde de jury haar als tweede geplaatste. Een klassering die zij gedeeld ook in de totale rangschikking wist te behalen met een score van 45.099 punten, slechts een half puntje achter de kampioene. 

Bij foto’s:

  • Blijheid is troef bij Esther Beets na haar mooie prestaties in de finale van het district Mid-West.
  • Clubgenote Lynn Verbeek (links op de foto) geniet mee van het succes van Esther Beets. Zelf turnde zij wat onfortuinlijk. 

FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door