ECK EN WIEL – Tijdens de eerste grote rayonwedstrijd van Turnado in Culemborg oogstte DOS Sportief niet alleen succes op de wedstrijdvloer, maar ook met een hoog gewaardeerde organisatorische inbreng. Esther Beets greep in een sterk bezette groep bij de junioren verdiend de zilveren medaille.

In dit geval ging het om een wedstrijd keuzestof in de divisies 3-4-5-6 en voorgeschreven oefeningen in divisies 3-4. De organisatie lag daarbij in handen van de vooruitstrevende DOS-leiding bestaande uit Merel de Boer, Manuela van Biesbergen en Mariska van der Kieft. De eerste vertolkte de gevoelens van allemaal met de conclusie dat alles een vlot verloop kende. ’’Wij kregen veel complimenten van trainsters en de ouders’’, zo luidde haar opmerking.

In de wedstrijd toonde Esther Beets in de landelijke lijn van de derde divisie haar progressie met twee sterke sprongen en een gave brugoefening, waarbij zij met 11.400 punten een hoge waardering haalde. Op de balk bleef zij stabiel en de vloerpresentatie was oogstrelend. Met een totaal van 44.000 punten leidde dat tot een tweede positie en de wetenschap dat er nog voldoende ruimte over is om verder door te stomen.

Stefanie Pameijer stuitte op geduchte tegenstand in de categorie senior van de derde divisie. De start van de DOS-gymnaste op sprong was veelbelovend met een score van 11.000 punten. De oefening aan de brug kende een verstoring bij een vluchtelement, maar hield haar niettemin in de strijd. Ook de balk kreeg het predicaat tevreden mee. Bleef over de vloer, normaal het onderdeel waarop Stefanie excelleert door stijl en beheersing. Het ging nu echter mis bij een dubbele pirouette en een acrobatische serie. Hierdoor verspeelde zij een hoge klassering. Nu bleef het bij een  vijfde plaats met 39.267 punten.

Bij foto’s:

  • Esther Beets van DOS Sportief turnde met perspectief naar de zilveren medaille in de rayonwedstrijd.
  • Stefanie Pameijer (links) kende de nodige pech bij de senioren. Zij wordt geflankeerd door Esther Beets met de jeugdige Judith Loef op de voorgrond.
  • FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN/THERESA VONK

 

Categorieën: Nieuws