ECK EN WIEL – Turnster Manuela van Biesbergen heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de tweede divisie. Dat gebeurde onder toejuichingen van haar pupillen en collega leiding van DOS Sportief. Zij leefden niet alleen hartstochtelijk mee, maar zagen ook treffende prestaties.

De tweede regiowedstrijd van Midden-Nederland vormde het decor voor een schifting binnen een groep van liefst 35 gymnasten. Van Biesbergen bereikte daarin met 44.450 punten een tiende positie. In de eerste regionale confrontatie nestelde zij zich op de vijfde plaats. Dat laatste resultaat telde voor de doorstroming in de tweede divisie van het landelijk circuit.

In het oog springend was haar prestatie op de evenwichtsbalk met een eerste klassering en een jurywaardering van 11.850 punten. Met 11.150 punten bleef de vloer iets achter, maar in deze categorie tellen hoge eisen en juist daarin zat het bekende addertje onder het gras. De brugoefening  kende in dat opzicht ook geen genade bij de jury. Wel de sprong. Met een gehoekte Tsukuhara (arabier op de pegases met salto achterover) zette zij 12.300 punten neer.  In maart doet zij een poging om de halve finale in deze hoogwaardige divisie te halen.

Bij foto:

  • Manuela van Biesbergen: eerste plaats op de evenwichtsbalk.

FOTO: CEES VAN CUIJLENBURG

Categorieën: Nieuws