RIJSWIJK/ECK EN WIEL– De afdelingen Gymsport van DOS Sportief hebben het seizoen op feestelijke wijze afgesloten. Dat gebeurde tijdens de (zonnige) laatste les met een barbecue voor alle kinderen en ouders. Maar ook met meerdere attractieve waterspellen.

Plaats van handeling was de sportzaal de Hoekenburg in Rijswijk, waar ’’Juf Diana’’ alle groepen (ook uit Eck en Wiel) groepeerde. Daarbij bleek dat de trainster van de Gymsport op inventieve wijze een programma had samengesteld, dat ook nog eens geheel beantwoordde aan de omstandigheden. Zij had ook de ouders ingeschakeld door het vragen van een spontane bijdrage. Het leidde tot een heuse happening.

Alle kinderen verschenen in zwempakken/broeken en met handdoeken en droge kleding op de gymles. Dat bleek waardevol, want coach Diana Uithol van DOS Sportief pakte ruim uit met spelletjes, maar wel allemaal op basis van water. Zo was er sumoworstelen op een balk met daaronder een zwembad, eendjes vooruit helpen met waterpistolen, horde lopen met een beker water boven je hoofd en ga zo maar door. 

Nadien werden er nog ijsjes gegeten en afsluitend volgde een heerlijke barbecue. Kinderen en ouders genoten zichtbaar. Iedereen ging voldaan huiswaarts, maar niet voordat ’’Juf Diana’’ een cadeautje was overhandigd in de vorm van een kaartje met een leuke sleutelhanger. Het was niet alleen een bedankje, maar ook een populariteitsprijs voor de sympathieke en actieve trainster. In september worden alle lessen weer hervat. Nu paste nog een woord van erkentelijkheid aan de sponsoren, in dit geval Jumbo-Mudde in Maurik (snacks), Boons supermarkt Eck en Wiel (drankjes) en Hubo Maurik (attributen waterspelletjes)

Bij foto’s:

  • De hindernisbaan geeft dolle pret, ook al is het niet eenvoudig om in balans te blijven.
  • Het passeren van een balk boven een waterbad is een peulenschilletje voor de gymnasten.
  • Natuurlijk moet Juf Diana ook even nat worden zo vinden haar leerlingen van DOS Sportief.
  • Leuk – maar dan wel als spel – om met een pistool eendjes vooruit te schieten. 
  • De tafel voor de barbecue is rijk gevuld. En iedereen geniet intens van het slotfeest bij DOS Sportief met ouders en kinderen.
  • De jeugd van DOS Sportief gaat ’’aan tafel’’ tijdens de feestelijke bijeenkomst op de laatste les.

FOTO’S: MEIKE VAN AALST

Categorieën: Nieuws