ECK EN WIEL – Met een achtste en tiende positie schaarden de pupillen van DOS Sportief zich wel bij de besten, maar de uitslag gaf ook aan dat er voor de jeugdige turnsters nog het nodige de doen is. Britte van Buuren in de vijfde en Sterre van Leeuwen in de zesde divisie misten nog zekerheid voor een complete vierkamp.

Britte van Buuren startte hoopvol met twee geslaagde overslagen over de kast. Daarna werd het nog mooier, want op de brug – haar favoriete onderdeel – scoorde zij hoog met 13,300 punten. Goed genoeg om mee te draaien met de top. Maar zoals meermalen fungeerde de balk als scherprechter. Het verloop was vlot, maar ook met oneffenheden. Een positief punt volgens de leiding vormde het behalen van de doelen met radslag en salto voorwaarts als afsprong. Op vloer keerde de zekerheid terug. Zij eindigde als tiende met 52,050 punten.

Sterre van Leeuwen was op de balk even de weg kwijt. Begeleidster Mariska van der Kieft zorgde voor uitkomst, zodat de schade toch nog meeviel. De DOS-gymnaste herpakte zich met een gave vloeroefening. Zij tankte daaruit zelfvertrouwen, hetgeen zich etaleerde in uitstekende sprongen. Vervolgens kwam er nog een heel sterke brugoefening tot stand. Volgens de leiding zelfs wel één van haar beste ooit. Sterre eindigde op een achtste plaats met 47,950 punten.

Bij foto’s:

  • Op de voorgrond Britte van Buuren en Sterre van Leeuwen, terwijl achter van links naar rechts Isabel Verton, Quinty van Hoften en Rafif Saïd het decor vormen voor dit tweetal.
  • Hoe goed de sfeer is bij de turnsters van DOS Sportief geeft deze vrolijke opname weer met Britte van Buuren en Sterre van Leeuwen.

FOTO’S: THERESA VONK

 

Categorieën: Nieuws