ECK EN WIEL – Demy van Brenk van DOS Sportief leverde in het rayon Turnado een opvallende prestatie af met een gouden plak bij de jeugd in de vierde divisie. In dezelfde klasse werd clubgenootje Marit de Boef verdienstelijk zesde.

De eerste plaats van Van Brenk lag niet direct voor de hand, want zij maakte aan de brug een aantal niet toegestane zwaaien en verliet voortijdig de balk met een achterwaartse overslag. De turnsters beperkte echter haar fouten en teerde op de sterke optredens van sprong en vloer. Bovendien was ook de concurrentie niet feilloos. Dit leidde er allemaal toe dat zij met 47,425 toch eerste werd. Marit de Boef viel op sprong bij de landing plus bij brug met de ophurk. Een elegante balkuitvoering en een strakke vloeroefening konden dat verlies niet goed maken. Zij werd zesde met 45,800 punten.

In de vijfde divisie bij de jeugd beleefde Jade Baars een aantoonbaar sterke wedstrijd met opvallend nette oefeningen. Zij voerde echter een heftige strijd in een groot deelnemersveld. De achtste plaats in de eindrangschikking leverde wel het hoge totaal van 49,400 punten op.

Judith Loef zat het even niet mee bij de klasse pupil in de vierde divisie. Zij liet twee geweldige sprongen zien, maar vergat een element op vloer. Die vergissing kostte haar twee volle punten. Hierdoor reikte zij niet verder dan de middenmoot, zijnde een elfde plaats met 47,350 punten.

Ook bij pupil – maar dan een geboortejaar eerder – was Nienke de Heus  van de partij. Op sprong was zij de beste van iedereen met 13,600 punten. Op brug verspeelde zij daarentegen een halve punt en de balk leverde zelfs een ongewenste afstap op van een volle punt. Wel probeerde zij op vloer de schade te herstellen, hetgeen deels lukte met een mooie arabier-flickflack en een treffende beloning van 13,500 door de jury. Zij eindigde als tiende met 48,250 punten.

Victoria van de Greijn en Britt Verhoeks vormen bij de  jongste klasse (instap) een leuk duo voor de toekomst. Sprong en brug vertoonden een evenwichtig beeld, maar de evenwichtsbalk bleek een lastig toestel. Beiden gingen er een keertje af. Op vloer wisten zij goed in de race te blijven. Victoria werd zesde met 48.350 punten en Britt zevende met 47.775 punten.    

Bij foto’s:

  • Demy van Brenk: eerste door sterke sprongonderdelen.
  • Jade Baars: sterk optreden, maar grote concurrentie.
  • Nienke de Heus: mooie vloeroefening
  • De turnsters van DOS Sportief vormen een hechte groep en zijn altijd wel in voor een fotomoment.

FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN/THERESA VONK

 

Categorieën: Nieuws