ECK EN WIEL – De eerste voorwedstrijd van het rayon Turnado in de vijfde en zesde divisie leverde voor DOS Sportief geen medailles op. Onder leiding van Merel de Boer en Stefanie Pameijer deden de jonge tot zelfs zeer jonge selectieleden een enorme brok ervaring op. Voor sommigen was het een ware vuurdoop.

Stacey Jans en Naomy van Brenk behoren bij de pre-instap tot die beginnende categorie. Stacey maakte geen grote fouten, maar ging op balk wel de verkeerde kant. Zij verspeelde daarmede kostbare punten. Dit leidde tot een zestiende plaats met 44,625 punten. Naomy bruiste bij haar debuut van enthousiasme, maar kampte ook met de nodige zenuwen. Resultaat: fouten op grond van neutrale aftrekken. Zij eindigde als twintigste (40,767 punten.

De wedstrijden kenmerkten zich door een overweldigende deelname. In de vijfde divisie turnde Evelien Rademaker bij de groep instap best een goede wedstrijd, hoewel de eindklassering dat niet doet vermoeden. Het was haar de eerste officiële optreden met daaraan verbonden de spanning met de bijna gebruikelijke schoonheidsfoutjes. Een val van de balk beïnvloedde ook nog eens negatief haar totaalscore. Zodoende kwam zij op de vijf-en-dertigste plaats terecht met 45,625 punten. Rafif Saïd, uitkomende in de categorie pupil van de zesde divisie, miste een aantal trainingen. Zij turnde wel complete oefeningen maar die ontbeerden moeilijkheid en netheid. Ze eindigde als dertiende met 41,875 punten.

Sarah de Gier en Sandy Baggerman kwamen ook uit in de zesde divisie pupil, maar in een andere jaargang qua leeftijd. Het was voor dit duo de eerste confrontatie in groter verband. Sarah kwam goed mee op brug en balk, maar miste de vereiste moeilijkfactor op sprong en vloer. Sandy daarentegen excelleerde op deze onderdelen, maar kwam de pechvogel tegen met een misser op brug en liefst drie vallen van de balk. Sarah werd elfde met 46,242 punten, Sandy twaalfde met 45,208 punten.

Bij foto’s:

  • Evelien Rademaker (links) en Rafif Saïd (rechts) van DOS Sportief kijken met belangstelling uit naar de turnvierkamp.
  • Het DOS-kwartet is jong en moet aan alles nog even wennen. Het zijn van links naar rechts Sandy Baggerman, Naomy van Brenk, Stacey Jans en Sarah de Gier

FOTO’S: MEREL DE BOER

 

Categorieën: Nieuws