ECK EN WIEL- Met de zilveren medaille van Esmee Vermeulen bij de jongste turnsters haalde DOS Sportief een mooi succes binnen tijdens de enige wedstrijd van het rayon Turnado. Gekoppeld aan een deelname van zeven turnsters in deze leeftijdscategorie toonde de club nadrukkelijk aan toekomstgericht te werken.

Voor het opleidingstraject is gekozen voor de officiële oefenstof van de KNGU. Hierdoor krijgen de gymnasten de kans om perspectiefvol door te stromen. Het evenement, waaraan de toepasselijke naam kabouterwedstrijd was gegeven, kenmerkte zich door een enorm grote bezettingsgraad in zowel de vierde als vijfde divisie.

Medaillewinnares Esmee Vermeulen verraste in meerdere opzichten. Zij sloot halverwege het seizoen aan en turnde bij deze gelegenheid haar eerste officiële  wedstrijd. Dat maakte het allemaal extra spannend. Teamgenoten zorgden echter voor mentale steun, waardoor zij niet alleen stabiel oogde, maar zelfs gewaagd presenteerde.  Haar trainster Sem de Haas was met name onder de indruk van haar balkoefening. Het leidde allemaal tot een tweede positie met 47.600 punten, voldoende om de zilveren medaille te bemachtigen.

De drie deelneemsters in de instapcategorie vierde divisie deden het verdienstelijk. Victoria van de Greijn en Britt Verhoeks voldeden echter niet aan de juiste moeilijkheidsgraad om mee te draaien in de top. Zij eindigden op een gedeelde achtste met 46.700 punten. Nynke van Wijk toonde wel moeilijke elementen, maar schoot tekort in de afwerking. Resultaat: zevende met 48.050 punten.

Quinty van Hoften, Milou van Verseveld en Nicolien Eerbeek beleefden in de vijfde divisie hun eerste optreden in rayonverband. Het harde trainen kreeg enerzijds een passende beloning, maar anderzijds speelden ook de zenuwen de turnstertjes danig parten. Hierdoor ging er het nodige mis. Nicolien eindigde op een vijftiende plaats met 49.900 punten, Quinty werd dertigste met 45.500 punten en Milou één-en-dertigste met 38.100 punten, mede veroorzaakt door een verkeerde volgorde in enkele oefeningen.

Categorieën: Nieuws