Jong talent DOS Sportief geeft leuk visitekaartje af

Reacties uitgeschakeld voor Jong talent DOS Sportief geeft leuk visitekaartje af 20

ECK EN WIEL/TIEL – Met de tweede ronde van de START competitie kregen alle turntalenten een nieuwe kans om zich in de schijnwerper te plaatsen. Hierbij ging hoofdzakelijk om nieuwkomers van zeer jeugdige leeftijd in uiteenlopende divisies. De aanstormende jeugd van DOS Sportief gaf daarbij een perspectiefvol visitekaartje af zo constateerde coach Merel de Boer. Zij werd in de wedstrijd geassisteerd door succesvol turnster Esther Beets. 

Jayda van Rooijen deed als debutante mee in de categorie jong talent van de zesde divisie. Zij is één van de allerjongste turnsters bij DOS Sportief en mag pas over twee seizoenen meedoen aan officiële wedstrijden. De zenuwen speelden nog wel een rol, maar onmiskenbaar toonde zij haar wilskracht. Jayda eindigde als zevende in een groep van twaalf met 47,63 punten. 

Elin Röthkranz, Naomy van Brenk en Stacey Jans waren vertegenwoordigd in de categorie pre-instap van de vijfde divisie.Elin behaalde bij sprong een hoge score, ging goed op brug en balk, maar maakte een vergissing op vloer. Hierdoor eindigde de vierkamp op de zesde plaats met 47,88 punten. Naomy kende in haar optreden een wat wisselvallig verloop, maar wist wel de concentratie te behouden. Dat had in elk geval voordelen op de altijd hachelijke evenwichtsbalk. Ook voor de totale oogst, die haar op de vijfde plaats bracht met 48,13 punten. Stacey zag kans om nog een plaatsje hoger te eindigen, namelijk als vierde met 49,78 punten. Zij liet op de brug mooie zwaaien zien en op de balk een rustige oefening. Op het laatste onderdeel hoorde zij bij de beste turnsters, evenals op vloer. Het was echter net niet voldoende voor de top-drie. 

Evelien Rademaker begon in de vijfde divisie bij de groep instap voorbeeldig op de balk, maar ook met het vergeten van een gedeelte. Zij vocht zich voorbeeldig terug, etaleerde ook verbeteringen ten opzichte van vorige wedstrijden, maar kon de achterstand niet echt goed maken. Wel behoorde zij aan brug tot de allerbesten. Het leidde uiteindelijk tot een twaalfde positie met46,05 punten. 

In de vierde divisie begon Britt Verhoeks bij de categorie pupilvoorbeeldig op sprong met een overslag en hoge salto in combinatie met mooie landingen. Op brug volgde een sterk geturnde oefening, maar de evenwichtsbalk gooide roet in het eten vanwege een val. Coach Merel de Boer: ’’Op vloer was Britt haar energie een beetje kwijt, waardoor ze niet goed uitkwam met haar aanloop voor de overslag. Zodoende ontstond nog een misser’’. Britt eindigde daardoor op de zesde plaats met 47,18 punten. 

Bij foto’s:

  • Jayda van Rooijen is de allerjongste telg in de selectie van DOS Sportief, maar wel blij met haar debuut, diploma en fel begeerde medaille. 
  • Een olijk viertal vormen hier Elin Rothkranz, Stacey Jans, Naomy van Brenk en Evelien Rademaker.
  • Nog eens het charmante kwartet van DOS Sportief, maar dan met diploma’s en behaalde prijzen. 
  • Britt Verhoeks is in haar nopjes met een ervaren assistente in de persoon van succesvol turnster Esther Beets. 
  • Een goede prestatie en een beloning met diploma en medaille. Britt Verhoeks slaagt daarin. 

FOTO’S: MEREL DE BOER

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door