ECK EN WIEL – Bij de eerste voorwedstrijd van het jonge talent in de vijfde en zesde divisie was het voor de turnsters van DOS Sportief duidelijk wennen. In het grote veld van concurrenten was er dan ook geen echt succes weggelegd, wel tevredenheid over de eigen prestaties.

In Kesteren draaide het om de juiste uitvoering van de voorgeschreven oefenstof. Onder leiding van Stefanie Pameijer kwamen daarbij Evelien Rademaker en Rhiana van der Linden uit in de categorie pupil. De eerste startte met uitstekende en hoog gewaardeerde sprongen, maar verspeelde op brug kostbare punten. De evenwichtsbalk verliep wisselend, tijdens de vloeroefening speelden de zenuwen een negatieve rol. Het beïnvloedde in belangrijke mate haar eindresultaat met een acht-en-twintigste plaats en totaal van 40.733 punten.

Rhiana van der Linden sprong goed, maar wel wat slordig, maar liet vervolgens een prima brugoefening zien. Zij is pas net na de zomer begonnen met turnen, waardoor de moeilijkheidsfactor ontbreekt in haar balkoefening. De vloeroefening kende nog teveel slordigheden om mee te tellen, maar openbaarde wel het nodige perspectieven. Het leidde allemaal tot een negen-en-twintigste plaats met 37.908 punten.

Onder leiding van Diana Uithol maakte Jayda van Rooijen haar opwachting bij de jongste lichting (categorie pre-instap). Zij is dit jaar een niveau omhoog gegaan (van divisie 6 naar 5). Dat bracht de nodige spanning met zich mee. Jayda begon op haar favoriete toestel de brug. Zij liet een goede oefening zien, welke werd gewaardeerd met de aansprekende score van 12.000 punten. Op balk werkte zij haar oefening mooi af, maar kwam er ook een keertje naast te staan. De vloer leverde een nette presentatie op, maar Jayda mist hier nog de vereiste moeilijkheid. Zij sloot haar optreden af met tweede sterke sprongen. Het DOS-talentje eindigde daarmede op een veertiende plaats met 44.575 punten.

Bij foto’s:
• Rhiana van der Linden (links) en Evelien Rademaker zijn klaar voor hun eerste wedstrijd van het seizoen.
• Jayda van Rooijen behoort tot de allerjongsten in het wedstrijdveld, maar blikt niettemin tevreden terug.
• Een vrolijk trio van DOS Sportief met van links naar rechts Rhiana van der Linden, Jayda van Rooijen en Evelien Rademaker.

FOTO’S: DIANA UITHOL EN STEFANIE PAMEIJER

Categorieën: Nieuws