ECK EN WIEL – De eerste voorwedstrijd voor de jongere turnsters in rayon Turnado kenmerkte zich door een grote deelname. Het was in Kesteren dan ook een drukte van belang. Onder leiding van Merel de Boer en Hilde van Noort was DOS Sportief ruim vertegenwoordigd. Bovendien werden enkele ereprijzen in de wacht gesleept.

De confrontatie spitste zich vooral toe op de vijfde en zesde divisie. Bij de pupillen van de vijfde divisie zorgde Elise van der Lee voor een eerste succes met een vijfde klassering. Dat leverde een extra bronzen medaille op. Zij turnde stabiel en geconcentreerd en verzamelde een totaal van 50.825 punten. Clubgenootje Sarah de Gier zat wel lekker in de wedstrijd, maar ontbeerde de afwerking in de oefeningen. Coach Merel de Boer: ’’Ze miste een beetje de focus op de wedstrijdoefening. Daaraan moeten we nog werken’’. Het eindresultaat was vier-en-twintigste met 39.592 punten.

Nicolien Eerbeek liet in de categorie instap vijfde divisie kostbare punten liggen op de balk door een val en slordigheid. Leuke bijkomstigheid: Haar nieuwe mascotte, die zij speciaal had gekregen voor de wedstrijd, ging trouw mee naar elk toestel. Zij eindigde als elfde met 47.875 punten. Milou van Verseveld verspeelde in deze klasse teveel punten in de uitvoering om kansen te krijgen. Zij werd drie-en-twintigste met 45.050 punten.

Bij foto’s:

  • Een enthousiast kwartet van DOS Sportief met linksboven Elise van der Lee, rechtsboven Milou van Verseveld, rechtsonder Sarah de Gier en linksonder Nicolien Eerbeek.
  • Elise van der Lee eindigt als vijfde en is blij met de extra bronzen medaille

FOTO’S: MEREL DE BOER

 

Categorieën: Nieuws