Jongensturnen keert terug bij DOS Sportief

Reacties uitgeschakeld voor Jongensturnen keert terug bij DOS Sportief 58

ECK EN WIEL/RIJSWIJK– Met het invoeren van een aparte les voor jongensgym in sportzaal de Hoekenburg in Rijswijk keert het turnen voor de mannen terug binnen de gelederen van DOS Sportief. Weliswaar op bescheiden wijze, maar wel met de intentie om daaraan in de toekomst grotere omvang te geven.

De jongens konden de afgelopen jaren wel terecht voor Gymsportlessen in samenhang met de meisjes, maar het ontbrak aan mogelijkheden om meer kennis te maken met uitdagende turnelementen. Daarin is nu verandering gekomen door een wijziging in het lesrooster van de locatie Rijswijk, waar Diana Uithol op donderdag vier opvolgende lessen verzorgt voor DOS Sportief. De jongens krijgen daarbij een zelfstandig uur. 

In het verleden boekte DOS Sportief ongekende successen met het mannenturnen, zelfs tot op het internationale vlak. Zover is het nog lang niet, maar de start lijkt veel belovend. De actieve leidster Diana Uithol maakt van de gelegenheid gebruik om voor de Gymsport ook een betere verdeling te maken in leeftijd, terwijl meisjes de kans krijgen een extra uur aan de bestaande les te koppelen om eveneens kennis te maken met oefenstof die tot de verbeelding spreekt. Wel allemaal binnen een ongedwongen sfeer en onder deskundige begeleiding. 

In het recent gepubliceerde lesrooster is de situatie in Rijswijk op donderdag door de nieuwe opzet alsnog gewijzigd. Die ziet er nu als volgt uit:

15.30-16.30 uur: Gymsport (3 t/m 7 jaar meisjes en jongens) onder leiding van Diana Uithol (locatie Rijswijk)

16.30-17.30 uur: Gymsport (8 jaar en ouder jongens) onder leiding van Diana Uithol (locatie Rijswijk)

17.30-18.30 uur: Gymsport (8 jaar en ouder meisjes) onder leiding van Diana Uithol (locatie Rijswijk)

18.30-19.30 uur: Gymsport (optioneel een tweede uur, aansluitend op voorgaande les voor meisjes die graag meer willen turnen locatie Rijswijk)

Het definitieve sportaanbod van DOS Sportief is ook te vinden op de website van de club: www.dossportief.nl 

Bij foto:

  • Een beeld van een aantal jaren geleden met een actieve jongensgroep bij DOS Sportief onder leiding van toenmalig trainer Michiel Jansen. Die tijd keert terug met een aparte les op donderdag in De Hoekenburg in Rijswijk. 

FOTO: CEES VAN CUIJLENBURG

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door