RIJSWIJK/MAURIK/ECK EN WIEL – De sportlessen in de buitenlucht van DOS Sportief slaan aan. Zowel in Eck en Wiel als Rijswijk zijn op donderdagmiddag tal van jeugdleden in beweging met gymsport, dans, freerunning en turnen. Hoofsponsor Jumbo-Mostert uit Maurik zorgde eerder in Eck en Wiel al voor een leuke verrassing, maar afgelopen week ook met traktaties in Rijswijk.

In de aanloop kende het gebeuren in de buitenlucht de nodige probleempjes. Het was vooral wennen aan de ondergrond van gras. Wel sierden enkele bekende materialen, zoals een lange mat en springplank de groene vlakte. De creativiteit van leiding en deelnemers nam echter met de regelmaat van de klok toe. Hierdoor ontstonden nieuwe ideeën en ook vernuftige oplossingen. De dansers bewogen zich sierlijk en enthousiast, de gymnasten oefenden naar hartenlust op basiselementen en de freerunners sprongen zelfs over meegebrachte strobalen.

Sponsor Jumbo-Mostert ondersteunde de plannen op lofwaardige wijze. De jeugd voelde zich met de traktaties onverwacht verrast in een tijd met veel beperkingen. Juist dat kleine stukje aandacht maakte veel goed. Iedere donderdag wordt in beide plaatsen vanaf half vier gestart met de jongste leden. Rijswijk kent alleen Gymsport, Eck en Wiel beweegdiploma (kleuters), ook Gymsport, dans, freerunning en selectie turnen. Het doorgaan is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. De leiding probeert daarbij zo goed mogelijk te communiceren met de deelnemers.
Bij foto’s:
• De jeugd van DOS Sportief in Rijswijk is blij met de traktatie van Jumbo-Mostert uit Maurik. De hoofdsponsor draagt daarmede bij aan het plezier van bewegen in de buitenlucht.
• Assistente Joyce Verhoeks zorgt voor het nodige enthousiasme bij baloefeningen in groepsverband op de groene grasmat van voetbalclub SCR.
• In Eck en Wiel vormt landgoed de Heerlijkheid het decor voor meerdere buitenactiviteiten van DOS Sportief. Docente Frederique de Vries bedacht dat strobalen als springtoestel een uitdaging zijn voor de freerunners.
• De dansgroepen zijn rijk vertegenwoordigd bij de lessen in de buitenlucht. De groene grasmat van de Heerlijkheid in Eck en Wiel vormt een kleurrijke ondergrond voor de actieve dansers van DOS Sportief.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *