ECK EN WIEL/MAURIK/RIJSWIJK – Bij de speelse buitenactiviteit van DOS Sportief op landgoed De Heerlijkheid in Eck en Wiel heeft Jumbo-Mostert uit Maurik voor een daverende verrassing gezorgd. De sponsor van de club maakte iedereen blij met rijk gevulde tasjes. Een drankje, wat lekkers en fruit, allemaal bedoeld om iedereen een riem onder het hart te steken in deze problematische tijd.

De actie krijgt nog een vervolg in Rijswijk waar DOS Sportief donderdag ook met een buitenactiviteit start, maar dan op het voetbalveld. Het is de bedoeling om half vier voor de eerste groep en om half vijf voor de tweede groep. Bij de Heerlijkheid in Eck en Wiel – ook op donderdag – blijven de eerder gehanteerde tijden gehandhaafd.

Vooralsnog liggen de lessen voor de binnensport stil, dus ook bij DOS Sportief. De behoefte aan gezond bewegen blijft niettemin groot, evenals het sociale contact met clubgenoten. De tweede editie in de buitenlucht was daarvan een goed voorbeeld. Vooral de dansgroepen waren in meerderheid aanwezig. De leden hiervan kregen wel te horen dan dat zij de enthousiaste docente Jamie de Heus vanaf september gaan missen. Zij vertrekt vanwege een dansopleiding naar Tilburg. Wie haar gaat opvolgen is nog niet bekend. Vooralsnog blijft zij de buitenlessen verzorgen, samen met Willemijn Degen.

Ook de free-runners maakten in Eck en Wiel een start in de buitenlucht. Als leidinggevende gangmakers en met hulp van assistenten proberen Diana Uithol en Jolanda van ’t Verlaat zoveel mogelijk leden te bereiken. ’’Het mooie weer werkt mee, maar het moet nog wel tot iedereen doordringen’’, aldus het duo. Beiden roemen in dit verband de geweldige medewerking van de Heerlijkheid. Mede door de goede controle hield iedereen zich keurig aan de coronaregels. Zelfs bij het maken van de foto bij de uitreiking van de Jumbo-tasje. De Maurikse supermarkt maakte daarmede een sympathieke indruk bij leiding, leden en ouders.

De indeling op donderdag is als volgt:

ECK EN WIEL:
15.30-16.30 uur: Ouder & kind en 5-12 jaar, verdeeld in aparte groepen naar leeftijd tijdens het lesuur. Locatie: De Heerlijkheid.
16.40-17.40 uur: Dans en mogelijk freerunning. Locatie: De Heerlijkheid.
18.00-19.30 uur: Selectiegroep. Locatie: De Heerlijkheid.

RIJSWIJK:
15.30-16.30 uur: Gymsport groep 1. Locatie voetbalveld.
16.30-17.30 uur: Gymsport groep 2. Locatie voetbalveld.
Bij foto’s:
• Een enthousiaste groep van DOS Sportief is in zijn nopjes met de traktatie van Jumbo-Mostert. Dat levert een kleurrijk plaatje op.
• De dansgroepen van DOS Sportief zijn in de buitenlucht rijk vertegenwoordigd. Het is een totaal andere belevenis op groene grasmat.
• De allerkleinsten oefenen op speelse wijze, maar hebben het geweldig naar hun zin. Het past helemaal in het schema voor het beweegdiploma.
• Free-runners in actie met een circuitopdracht. Uitdagende stof gedoceerd door Frederique de Vries.
• Gymsport is helemaal geënt op de basiselementen uit de turnsport, waarbij het vooral aankomt op de juiste uitvoering.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG

Categorieën: Nieuws