ECK EN WIEL – Een gevecht om tienden van punten stond centraal in de rayonwedstrijd van Turnado bij de junioren. In dit geval betrof het de sterk bezette vijfde divisie. Kimberley Schagen van DOS Sportief toonde zich de beste rekenmeesteres en ging met het goud aan de haal.

Naast Schagen had de club uit Eck en Wiel nog een tweede troef op de vloer met Joyce Verhoeks. De twee begonnen de wedstrijd op de balk. Coach Theresa Vonk hierover: ’’Joyce moest als eerste, turnde met veel pit, zelfs met een radslag. Zij landde goed, maar viel door een wiebel alsnog van het toestel. Zoiets is jammer’’. Er kwam daardoor een magere 9,600 op het bord. Trainster Vonk: ’’ Kimberley daarentegen turnde op safe, strak en dus netjes. Haar stabiele oefening werd beloond met een 10,500 punten’’.

Op de vloer beschikken de twee over totaal verschillende oefeningen, maar wel met een in het oog springende presentatie. Joyce haalde de hoogste score 11,650 punten, Kimberley volgde haar op de hielen met 11,550 punten. Op sprong lagen de scores ook dicht bij elkaar met 10,675 (Joyce) en 10.800 (Kimberley). Maar het juist die kleine verschillen die later beslissend bleken te zijn.

De brug vormde het laatste toestel. Ook hier moest Joyce Verhoeks het spits afbijten. Zij toonde zelfvertrouwen en zette een sterke oefening neer, die 10.100 punten opleverde. Kimberley Schagen maakte het daarna even spannend door een fout bij een kipelement. Zij bewaarde echter de rust en herstelde de misser keurig, waardoor met een score van 10,067 het verlies tot een minimum beperkt bleef. Uiteindelijk bleek de balk in deze titanenstrijd opnieuw de beslissende factor. Kimberley Schagen eindigde op de eerste plaats met 42,917 punten, Joyce Verhoeks werd ’’slechts’’ negende met 42,025 punten, een verschil derhalve van nog geen vol punt binnen de eerste tien turnsters!

Wisselend

In de landelijke derde divisie deed Nynke van Wijk mee in de categorie instap. Het talentje van DOS Sportief begon sterk op sprong met een totaal van 13,025 punten. Het was de tweede score in het veld. Op brug ging de kleine turnster wat onstuimig van start, herpakte zich goed maar liet toch wat tienden van punten liggen. De evenwichtsbalk kende teveel oneffenheden om echt bovenin te blijven. Op vloer liet zij met 11.700 punten zien dat het vertrouwen in eigen kunnen er wel degelijk is, maar nog niet op alle toestellen binnen de vierkamp. Zij eindigde met 45.458 punten op een negende plaats in de eindrangschikking.

Bij foto’s:

  • Kimberley Schagen is een bescheiden persoon in de selectie van DOS Sportief, maar wel een turnster met uitstraling. Zij piekt op het juiste moment door in de rayonwedstrijd het goud te veroveren bij de junioren.
  • Met Joyce Verhoeks vormt Kimberley Schagen een  toonaangevend duo in de vijfde divisie. Op de evenwichtsbalk laten zij dat stijlvol zien.
  • Nynke van Wijk turnt voor DOS Sportief bij de talenten in de derde divisie de nationale oefenstof. Deze keer met wisselend succes.
  • Turnen in dezelfde wedstrijd leveren beelden van sterke samenhang op. Zoals hier, waar Joyce Verhoeks en Kimberley Schagen de kleine Nynke van Wijk even tussen zich in nemen. 

FOTO’S: THERESA VONK

 

Categorieën: Nieuws