Kirsten Eerbeek houdt de eer van DOS Sportief hoog

Reacties uitgeschakeld voor Kirsten Eerbeek houdt de eer van DOS Sportief hoog 26

ECK EN WIEL – Met een bronzen medaille bij de junioren in de vierde divisie haalde DOS-turnster Kirsten Eerbeek opnieuw het podium. Zij verspeelde een hogere klassering door een val van de evenwichtsbalk, maar liet in totaliteit een goede indruk achter. 

De trainsters Merel de Boer en Manuela van Biesbergen presenteerden naast Kirsten Eerbeek in deze categorie nog een tweede kandidaat met Amber Baars. Bij haar ontstond op de balk  een verbeterd patroon in vergelijking met vorige wedstrijden, maar een  onvermijdelijke afstap veroorzaakte daarentegen weer een volle punt aftrek. De leiding constateerde bovendien een opvallend strenge jurering, waardoorE-scores (uitvoering) lager uitvielen dan normaal. 

Op vloer lieten beide turnsters sterke oefeningen zien met knap uitgevoerde landingen bij de acrobatische series. Ook hier zette de jury de puntjes danig op de i. Kirsten deed bij sprong twee verschillende pogingen om zich te kwalificeren voor de toestelfinale. Amber maakte gebruik van de trampoline wat haar D-score (moeilijkheid) met een punt verminderde. Het gaf haar echter wel vertrouwen voor de juiste uitvoering. Zelfs in die mate dat zij de beste was op dit vlak in haar groep.

Het duo van DOS Sportief zorgde voor hoogstandjes aan de brug. Kirsten met een vloeiende oefening en een hoge salto tot besluit. Amber liep door een foutje in de samenstelling van haar oefening een halve punt mis, maar toonde excellente vormen van amplitude. Kirsten mocht op haar verjaardag een bronzen medaille voor de derde plaats mee naar huis nemen. Zij kwam op een totaal van 41,583 punten. Amber werd twaalfde met 38,817 punten. 

Choreografie

Marit de Boef en Demy van Brenk en waren actief bij de jeugd in de vierde divisie. De wedstrijd startte voor het tweetal met vrij goede sprongen. Marit liet daarna op brug een gave oefening zien, die voor haar aanvoelde als een persoonlijke overwinning. Bij Demy ontbrak een vereist element. Dat euvel vertaalde zich in een lagere score. Op balk openbaarde zich weer de al eerder gesignaleerde strenge beoordeling. De Boef liet zich hierdoor niet uit het veld slaan, maar Van Brenk had duidelijk meer last van zenuwen. Een val en een niet geteld element veroorzaakten een negatieve optelsom van alle gebeurtenissen. 

Het was tekenend voor de sterke mentaliteit dat Demy van Brenk zich op vloer revancheerde met dynamiek in haar sprongen. Marit de Boef turnde een oefening van hoge kwaliteit met aansprekende acrobatische series en elegante danspassages. Merkwaardige genoeg sprak de choreografie de jury niet aan. Marit eindigde als vijfde met 39,717 punten, Demy als zevende met 38,383 punten.

Bij foto’s:

  • De jarige Kirsten Eerbeek van DOS Sportief is blij met de bronzen medaille bij de junioren van het rayon.
  • Het lijkt een charmeoffensief van dit DOS-kwartet met van links naar rechts Kirsten Eerbeek, Marit de Boef, Amber Baarse en Demy van Brenk.
  • Even showen op de evenwichtsbalk gaat dit viertal ook goed af. Het zijn van links naar rechts Demy van Brenk, Amber Baars, Marit de Boef en Kirsten Eerbeek.
  • Het podium bij de junioren met Kirsten Eerbeek als derde.

FOTO’S: MEREL DE BOER

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door