Eck en Wielse club valt op met begeleidingsteam

ECK EN WIEL –  De districtsfinale in de vierde divisie is voor Kirsten Eerbeek het moment om toe te slaan. De jeugdturnster van DOS Sportief grijpt in een loeizware wedstrijd met een vijfde plaats de extra bronzen medaille. Voor haar club voegt zij een nieuw succes toe aan de imponerende seizoenstory.

Bij DOS Sportief draait het niet alleen om de resultaten, maar ook om de beleving. En die is zeer groot. De omvangrijke selectie draagt dat wekelijks in alle toonaarden uit. Hierbij is de inbreng van het begeleidingsteam opvallend. Manuela van Biesbergen – zelf nationaal finaliste – vervult met haar coaching een toonaangevende rol. Coördinator Helma van der Ven hierover: ’’Zij vindt het fantastisch om met de turnsters op wedstrijd te gaan, hebben het volste vertrouwen in haar. Op de training kan zij door haar eigen ervaring iedereen bruikbare tips geven’’. Van der Ven roemt in één adem de insteek van de rest met allrounder en organisatietalent Merel de Boer, rustgever John Sijahailatua, assistente Mariska van der Kieft, jurylid Harry Swijnenberg en vooral Theresa Vonk, welke laatste als een soort spin in het web fungeert. Sommigen volgen ook meerdere technische scholingen of volwaardige lesopleidingen. ’’Ik prijs mij gelukkig met deze groep om mij heen’’, zo luidt het verhaal. De totale blijheid op de wedstrijden bij iedereen bezorgt DOS Sportief een apart en opvallend visitekaartje.

Verwachtingen

Terug naar medaillewinnares Kirsten Eerbeek, die start met een strak geturnde oefening op brug. Op de balk neemt zij revanche op zichtzelf ten opzichte van de regiofinale. De vloerpresentatie verloopt naar wens, maar bij elkaar vormen de drie toestellen geen garantie voor een podiumplaats. Alles hangt af van de sprong en tot verbazing van de leiding zet de Eck en Wielse tweemaal een nog niet eerder getoonde uitvoering neer. De beloning is navenant: opschuiven naar plaats vijf en een bronzen plak.

Bij de junioren speelt het verwachtingspatroon Sem de Haas danig parten. De regiotitel legt een onevenredige druk op de schouders van de sympathieke turnster. Sprong en brug verlopen redelijk, maar op balk krijgen de emoties de overhand. Zij turnt na deze deceptie nog wel een gave vloeroefening (11.800 punten), maar plaats drie-en-dertig toont aan, dat de eerdere flow in haar optreden ontbreekt. Clubgenoot Hilde van Noort  daarentegen beleeft een stabiele wedstrijd. Op haar sterke toestellen vloer en balk weet zij een maximaal resultaat te behalen, brug en sprong krijgen de kwalificatie voldoende, zodat een acceptabele dertiende plaats op de eindlijst prijkt met geweldig doorzettingsvermogen als extra aantekening.
Anna de Vries sluit bij de senioren een goed  seizoen af. Zij traint vier-en-half bij Levitas Wijk bij Duurstede en drie uur bij DOS Sportief om stappen voorwaarts te maken. Als tweede reserve turnt zij in de finale een ontspannen vierkamp. Balk levert haar de hoogste score op met 11.500 punten. Het totaal van 44.650 opent perspectieven voor de toekomst.

In de vijfde divisie kreeg Joyce Verhoeks een kans bij de jeugd. Een val van de balk veroorzaakt tegenslag, maar op vloer maakt zij indruk met een fraaie wisselspagaatsprong. Bij sprong krijgen de zenuwen even de overhand, maar de zij herstelde zich kranig. Het herstelde vertrouwen liep echter aan brug een deuk op door een matig tweede deel. Trainster Theresa Vonk toont zich niettemin tevreden op grond van de volhardende houding. Meer dan een drie-en-dertigste plaats met 41,675 punten zit er echter niet in.

Categorieën: Nieuws