Manuela draagt alles uit wat DOS Sportief heet

Reacties uitgeschakeld voor Manuela draagt alles uit wat DOS Sportief heet 18

ECK EN WIEL – Levenslustig, soms ook wel een durfalletje, maar vooral consequent. Bij DOS Sportief kom je in die hoedanigheid Manuela van Biesbergen tegen. Al enige tijd met Merel de Boer technisch verantwoordelijk voor de wedstrijdselectie. Maar daar blijft het niet bij. Behalve coach is zij zelf ook een begenadigd turnster. En dan zijn er natuurlijk de talrijke organisatorische beslommeringen. In feite opent zich daarmede een energie verslindend drieluik. Manuela vult het op, bijna achteloos.

De 25-jarige Maurikse is voor zichzelf iemand met een ijzeren discipline. Iemand die zich van jongs af aan doelen stelde. Het zijn vooral de uitdagingen die voor haar de sport aantrekkelijk maken. ’’Wat turnen met mij doet is heel veel. Zonder zou ik niet kunnen. Het is gewoon een mooie sport. Je werkt bewust naar iets toe, een punt dat je graag wil bereiken’’.

Je turnt zelf vrij hoog, je geeft les en je organiseert. Een soort drieluik. Hoe mooi is die combinatie?

’’Soms is het best veel. Ik turn zelf in de tweede divisie bij Sport Balans en train daarvoor negen uur. Daarnaast geef ik vier-en-half uur les bij DOS Sportief. Daar hoort ook regelen van allerlei zaken bij. Het is nu een drukke tijd met de wedstrijden maar dat is juist leuk. Plus twee-en-dertig uur die ik werk bij Jumbo-Mudde in Maurik. Dus een week is aardig vol, maar ik doe het met plezier’’.

Je hart ligt bij DOS Sportief. Wat betekent deze vereniging voor je?

’’De club betekent veel voor mij. Ik ben er nu bijna twaalf jaar. Mijn hart ligt zeker bij DOS Sportief. Het was mijn eerste club en dat blijf zo. In 2007 ben ik daar begonnen en in 2015 overgestapt naar Sport Balans vanwege betere trainingsfaciliteiten, maar daar had ik wel grote moeite mee. Toen mij werd gevraagd om les te geven behoefde ik niet lang na te denken want op die manier kwam ik terug in vertrouwde omgeving’’ 

In een recordtijd haalde Manuela de diploma’s binnen voor haar bevoegdheid om zelfstandig te coachen en les te geven. Het past helemaal in het straatje van nieuwe doelen nastreven.

Tevreden over de resultaten of moet er nog van alles worden verbeterd?

’’Over de resultaten van de turnsters ben ik zeker tevreden. Op de wedstrijden doet iedereen geweldig zijn best, ook als je niet naar de finale doorstroomt. Daar ben ik toch wel een beetje trots op’’. 

De nieuwe sporthal. Hoe hoog zijn je verwachtingen met de komst daarvan?

’’Met de nieuwe sporthal ben ik zeker blij. In de nieuwe situatie behoeven we niet steeds de toestellen op te zetten en af te breken, dus komt er meer tijd beschikbaar om te trainen en nieuwe elementen aan te leren’’

Welk beeld heb je van het toekomstperspectief, gaat lesgeven voorrang krijgen?

’’Het zelf turnen probeer ik zolang mogelijk vol te houden. Als ik daarmee ooit stop blijf ik sowieso les geven. Ook van alles organiseren binnen DOS Sportief.

Bij foto’s:

  • Manuela van Biesbergen als turnster in een stijlvolle houding op de evenwichtsbalk.
  • ’’ Als ik zelf stop blijf ik sowieso les geven. Zonder turnen zou ik niet kunnen’’. 

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door