ECK EN WIEL – Met grote zekerheid heeft Manuela van Biesbergen zich geplaatst voor de landelijke halve finale turnen in de tweede divisie. Dat gebeurde met een zesde positie in een veld vol concurrenten tijdens de kwartfinale in Helmond. In de vierkamp vormde de evenwichtsbalk een uitblinkend toestel.

Van Biesbergen is coach bij DOS Sportief in Eck en Wiel, maar traint zelf bij Sport Balans in Culemborg. Dat heeft alles te maken met de betere faciliteiten. Zij verloochent echter nimmer de uitstekende opleiding die zij bij DOS Sportief kreeg. Bovendien bestaat tussen beide clubs een uitstekende samenwerking.

De wedstrijd in deze pittige landelijke klasse startte voor Manuela van Biesbergen op vloer. Op dit onderdeel waren fraaie acrobatische series te zien en gymnastische sprongen, zelfs met elementen van internationaal niveau. De uitvoering miste echter de precisie die de jury wenste, waardoor toch wel wat kostbare puntjes verloren gingen. Het eindresultaat kwam uit op 10.867 punten.

De sprong kwam met 11.900 punten via een gehurkte Tsukuhara (genoemd naar een Japanse topturner) goed in beeld. Het zette haar bij dit toestel bij de beste turnsters. De oefening aan de brug schonk haar enorm vertrouwen. ’’Stukkenbeter dan bij vorige wedstrijden. Ik heb zelfs losom-handstand gehaald’’, aldus haar enthousiaste verklaring. Hoogtepunt was echter haar optreden aan de evenwichtsbalk met een waardering van 11.567 punten. Bovendien behaald onder moeilijke omstandigheden, omdat het haar laatste toestel betrof in de vierkamp. Manuela hierover: ’’Het ging super goed. Alleen een kleine wiebel na de combi radslag-arabier’’.

De balkscore behoorde met een vierde plaats tot de hoogste van het veld. Het verschil bedroeg slechts een halve punt met de rest. Ook in de totale rangschikking viel de achterstand op de turnsters boven haar mee met een marge van beneden de twee punten. Zelf kwam Manuela uit op een totaal van 44.167 punten. Hierdoor bestaat er vertrouwen voor de halve finale, die plaatsvindt op 7 of 14 april. 

Bij foto’s:

  • Met de uitslag, die hier op het scorebord wordt geprojecteerd, is Manuela van Biesbergen duidelijk in haar nopjes.
  • Manuela van Biesbergen: ’’Het draaide vooral om halen van de finale’’. 

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG/MANUELA VAN BIESBERGEN

Categorieën: Nieuws