Moeder en dochter De Heus actief duo bij DOS Sportief ’

Reacties uitgeschakeld voor Moeder en dochter De Heus actief duo bij DOS Sportief ’ 92

’’Je moet leren 

om turnsport

te begrijpen’’

ECK EN WIEL/MAURIK – Nienke de Heus is een echte spring-in-het-veld. Met elf jaar ook een talentrijke turnster in de eerste selectie van DOS Sportief. Moeder Carla de Heus (44) volgt nauwgezet de prestaties van haar dochter. Niet van een afstandje, maar van dichtbij. Zij is – om in sporttermen te blijven – een aanstormend jurylid. Dus ontstaat plotseling een duo. Hoe werkt dat? 

In huize De Heus aan de Tielsestraat in Maurik is het vredig en rustig. Opa en oma wonen in de aangrenzende woning en komen regelmatig even koffie drinken. Het is één en al gezelligheid, ook wanneer Nienke thuiskomt en aanschuift. Wanneer het gesprek zich volledig concentreert op de turnsport heeft niemand daar moeite mee. Zelfs vader John niet, hij luistert belangstellend mee.

Moeder Carla vertelt vooraf even dat dochter Nienke in de selectie is geraakt door het inzicht van Diana Uithol, de huidige gymsportdocente bij DOS Sportief. Zelf vindt zij de turnsport een boeiend schouwspel. ’’Interessant, vooral om het te leren begrijpen. Ik vind in principe alles leuk, maar dat is ook mijn valkuil. Als jurylid moet je alles zien, ook de hele kleine foutjes. Maar in het begin lukt dat niet, dan mis je bepaalde zaken. Ik moet dus nog flink oefenen om dat inzicht te verbeteren’’. 

Carla heeft intussen wel haar eerste officiële jurybrevet behaald. Een vervolg zit erin, maar zij wil eerst beter ingewijd zijn om die stap te zetten. Dochter Nienke is bij de hand om daaraan mee te helpen. Zij beleeft plezier aan de turnsport en leeft zich vooral uit op de sprongonderdelen. De trampoline op het thuisfront helpt daaraan mee. ’’Brug en balk vind ik soms eng, maar ergens ook weer uitdagend. Vooral wanneer het om nieuwe onderdelen gaat. Natuurlijk wil ik beter worden, wie niet?’’

Nienke de Heus heeft Pleun Reinders uit de nationale jeugdselectie als favoriet op haar voorkeurslijstje staan. Zij volgde bij haar in Utrecht twee turnclinics en volgt met belangstelling haar prestaties. En hoe moet dat met moeder op de jurystoel? ’’Daar zit ik echt niet mee. Eerder vind ik dat leuk. Het is met de paaswedstrijd trouwens al gebeurd’’. Waaruit maar blijkt, dat de verhouding moeder-dochter ook een perfecte klik kan geven in de sport. In elk geval bij het duo De Heus.

Bij foto’s:

  • Moeder Carla en dochter Nienke als duo De Heus op de trampoline in de achtertuin.
  • Zelfs in dagelijkse kleding moet er even een turnshow worden gegeven door Nienke.
  • Carla kijkt van een afstand toe en noteert als jurylid driftig de foutjes die er waar te nemen zijn.
  • De prachtige fruitboomgaard bij de woning vormt het decor voor het duo van DOS Sportief.
  • Een vertederend en vooral innemend plaatje van moeder en dochter. Carla en Nienke als eenheid.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door