Noëlle Stap DOS Sportief strandt in kwartfinale

Reacties uitgeschakeld voor Noëlle Stap DOS Sportief strandt in kwartfinale 8

ECK EN WIEL – Het avontuur binnen de landelijke tweede divisie van het turnen is voor de jeugdige Noëlle Stap van DOS Sportief even stopgezet. In het verre Harlingen strandde zij in de kwartfinales van de categorie pupil. Zij moet nu wachten tot volgend seizoen om een nieuwe kans te maken.

De DOS-gymnaste heeft zich sterk ontwikkeld, maar mist op enkele toestellen nog de vereiste moeilijkheid om werkelijk mee te dingen. Met de thans behaalde zeventiende plaats bleef zij maar vier posities verwijderd van de doorstroming naar de halve finale. Kijkende naar het verschil draaide het welgeteld om ruim een punt, die Noëlle Stap feitelijk liet liggen op de evenwichtsbalk. Op dit onderdeel kwam zij bij een voorwaartse overslag naast het toestel te staan.

Coach Manuela van Biesbergen hierover: ’’Gelukkig pakte ze de draad goed op’’. De waardering van 11.200 punten was niettemin aan de magere kant. Vloer viel met 12.033 punten enigszins beter uit, maar de leiding constateerde tot wat slordigheden. Wel waren er gave acrobatische series. Dat het met haar sprongkracht goed zit bewees Noëlle Stap bij sprong met een mooie overslag en een hele schroef voorover. Hier noteerde zij 13.225 punten, waarmede zij als derde van het veld finishte op dit toestel. De brugoefening verliep wisselvallig ondanks een sterke uitvoering met een streksalto tot besluit. De jury had er 12.733 punten voor over, waardoor Noëlle Stap in totaal uitkwam op 49.191 punten. Maar ook met het gevoel dat er het nodige perspectief opent ligt.

Bij foto:

  • Noëlle Stap (links) met trainingsmaatje Noa van Uden (rechts) met wie zij bij Hellas extra trainingsuren maakt. De twee trekken het gehele seizoen al met elkaar op.

FOTO: MANUELA VAN BIESBERGEN

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door