ECK EN WIEL – Aan ieder avontuur komt een einde, maar soms ook niet. Bijvoorbeeld voor Peter van Dijk en zijn dochter Irisz, die de finale van de live televisieshow Jij & Ik voor War Child misliepen, maar vrolijk blijven doorzingen. ’’Er is immers niets mooiers dan dat’’, zegt de man die als vader apentrots is op zijn dochter. ’’Irisz kwam op het idee om mee te doen. Dan is het goed om het avontuur aan te gaan’’.

De spanning is nu even weg. Tijd om terug te kijken. Om bij de muziek te blijven haalt Van Dijk een mooi liedje aan van Rowen Heze met daarin opgenomen de volgende tekst als refrein: “Dan is het mer dom, Wat ik duj. Heb ik andere manieren?? Zo dom, wat ik duj ien ding zal ik noejt verliere, Elke daag en beetje vieren.


’’Het avontuur aangaan. Elke dag een beetje vieren. De doelstelling van War Child sluit hierop aan. Er voor zorgdragen dat kinderen in oorlogsgebieden ook elke dag weer een beetje kunnen vieren. Dat ze de oorlog vergeten en echt kind kunnen en mogen zijn. En wat ons betreft…. Iedere dag van de periode van Jij & Ik is er een beetje feest gevierd’’.

Het begon allemaal met een miniconcert in De Valentijn te Maurik. Daarna het uploaden van een filmpje. ’’We waren blij met iedere view die erbij kwam. Het is inmiddels al meer dan 3500 keer bekeken via YouTube. Ruim een verdubbeling van het aantal dat wij hadden ingeschat. Daarbij heeft het ook deuren geopend. Zinder die ons een platform bood met optredens. En als klap op de vuurpijl: auditeren voor Babette Labeij’’.

Het slotakkoord bezorgde de twee even een domper. Van Dijk hierover: ’’En dan komt het telefoontje met de boodschap dat wij niet bij de vier koppels zitten die mogen stralen tijdens de live uitzending. Teleurstelling natuurlijk, maar wie niet durft te verliezen zal ook nooit winnen! Wij blijven gewoon lekker doorzingen. Waar? Daar waar wij gevraagd worden en anders gewoon thuis’’. Het zangduo Peter&Irisz wenst iedereen de boodschap toe waarop de inzending was gebaseerd, namelijk “Ja echt het zal dan vrede zijn, als je ons gelooft”.

Bij foto’s:

  • Het zangduo Peter&Irisz tijdens een optreden in het cultureel centrum Zinder in Tiel.
  • Peter van Dijk en zijn dochter zijn als zangduo helemaal op elkaar ingespeeld, zoals hier tijdens het optreden van het Open Podium in Zinder.

FOTO’S: MIRANDA VAN DIJK

 

Categorieën: Nieuws