ECK EN WIEL– Met een starttest in eigen gelederen heeft de selectie van DOS Sportief het nieuwe wedstrijdseizoen ingezet. Daarbij werd uitgegaan van een algemeen uitgangscijfer en uitsluitend gejureerd op uitvoeringsniveau.

Het was in de sportzaal van Eck en Wiel allemaal nog een beetje wennen aan de veranderde situatie. Niet aan de accommodatie, wel aan de wijze van beoordelen. Het gaf de turnsters wel een duidelijke inkijk in het foutenpatroon binnen de oefeningen. Trainster Manuela van Biesbergen kreeg een goed overzicht van de tekortkomingen.

De wedstrijd zelf kenmerkte zich door een uitstekende sfeer en onderlinge verstandhouding. De selectie was op grond van leeftijd gesplitst in twee groepen. Er ontstond een spannende vierkamp, waarbij de uiteindelijke verschillen klein bleven.

In beide groepen waren er prijzen voor de beste drie. Bij de jongste categorie bleef Britt Verhoeks met 54.75 punten een kleine punt voor op Nicolien Eerbeek (53.80 punten) terwijl Jayda van Rooijen en Chloe Jans met 52.75 punten gezamenlijk op de derde plaats eindigden. In de gevorderde groep was het een nek-aan-nek race want met 55.90 punten bleef Joyce Verhoeks de rest nipt voor. Hilde van Noort kwam met 55.10 punten dicht in de buurt, maar ook Amber Baars en Demy van Brenk deden met 55.00 punten volop mee in het gevecht om de prijzen.

Bij foto’s:
• Winnares Joyce Verhoeks van DOS Sportief met Hilde van Noort (links) en Amber Baars (rechts) bezetten het podium bij de oudste groep. Demy van Brenk (ontbreekt op de foto) eindigt hier ook als derde.
• Britt Verhoeks zegeviert bij de jongste lichting van DOS Sportief met links Nicolien Eerbeek als tweede en rechts clubgenootjes Jayda van Rooijen en Chloe Jans samen als derde.
• De selectiegroepen van DOS Sportief zijn in een feestelijke stemming bij de opening van het nieuwe seizoen. Dat levert een stijlvol plaatje op.

FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN

Categorieën: Nieuws