Stralende Sem de Haas grijpt regiotitel voor DOS Sportief

Reacties uitgeschakeld voor Stralende Sem de Haas grijpt regiotitel voor DOS Sportief 294

ECK EN WIEL –  Vreugdekreten bij DOS Sportief, complete blijheid rond een stralende Sem de Haas. Dat is het beeld bij het behalen van de regiotitel door de sympathieke turnster van de Eck en Wielse club. Een succes waarmede voor haar een lang gekoesterde wens in vervulling gaat. Tegelijkertijd een beloning voor de altijd  stijlvolle en technisch gave presentatie van deze gymnaste.

Trainster en coach Helma van der Ven – zelf dol enthousiast – legt het nog eens even uit. ’’Sem turnt absoluut niet de moeilijkste elementen, maar wat zij doet gebeurt met flair en uitstraling. Ook super strak. Dat is deze keer beloond met mooie cijfers’’. Met sprong zet de kersverse kampioene een stevige basis neer voor de titel door eerste te worden met 11.750 punten. Een oogstrelende vloeroefening – met passie uitgevoerd – levert een derde score op met 12.050 punten. Brug en balk laten ook cijfers van tussen de tien en elf zien, precies genoeg om met het minimale verschil van 0.05 punt (totaal 46.100 punten) regiokampioene van Midden-Nederland te worden bij de junioren in de zwaar concurrerende vierde divisie.

Clubgenote Hilde van Noort wordt achttiende in de groep van 35 turnsters. Zij gaat wel door naar de districtsfinale. De evenwichtsbalk vormt een struikelblok, maar op vloer toont zij haar ware aard ondanks het missen van een eis. Dat valt allemaal een volgende keer te repareren. Nu eindigt de finale met 43.550 punten. Lucia Baars debuteert dit seizoen in de vierde divisie. Helma van der Ven hierover: ’’Zij laat zien hier echt thuis te horen. Is mentaal en fysiek enorm gegroeid’’. Met 43.000 punten voor een vijf-en-twintigste plaats geeft deze eindscore aan hoe dicht het veld op elkaar zit.

Bij de senioren probeert Anna de Vries vooral haar persoonlijke doelen na te streven. De begeleiding is vooral te spreken over het doorzettingsvermogen van deze turnsters. Ook hoe zij mentale blokkades weet te doorbreken. Dit mondt uit in een twintigste plaats met 43.575 punten. Bovendien mag zij als tweede reserve nog hopen op de finale van het district op 20 mei.

Mentaal sterk

Het ticket voor die finale ligt er wel voor jeugdturnster Kirsten Eerbeek. Vooraf  behoort zij tot de kansrijke deelneemsters, maar dat pakt anders uit. Met name de oefening op de evenwichtsbalk gaat met twee afstappen de mist in. Gelukkig gaan daaraan twee goede scores vooraf met op brug zelfs een notering van 11.750 punten. De mentaal sterk gegroeide Kirsten vecht in de slotfase verbeten terug op vloer, brengt haar totaal op 42.850 punten, grijpt de achtste plaats en verzekert zich op die manier van een plaats in de finale van het district Mid-West (voeging regio’s Midden-Nederland en Noord-Holland).
In de vijfde divisie zijn voor DOS Sportief Joyce Verhoeks en Kimberley Schagen de kandidaten. Door het noodgedwongen missen van trainingsuren ontbreekt een beetje het vertrouwen. Vloer en sprong kennen niettemin een goede aanloop. De brug vormt voor Kimberley het kantelpunt. Niet voor Joyce die met 11.550 punten juist een sprong voorwaarts maakt. Bovendien zorgt zij voor een stabiele balkoefening, maar dat doet ook Kimberley. Scores van 11.050 en 11.250 punten vormen het bewijs. Het betere gemiddelde over de vierkamp brengt Joyce Verhoeks echter naar de medaillerijke vijfde positie met 43.700 punten, alsmede automatische plaatsing voor de districtsfinale in Amsterdam. Kimberley Schagen wordt met 41.325 punten één-en-twintigste.

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door