ECK EN WIEL – De weg naar de top is moeilijk, maar niet onmogelijk. Met dit gegeven voor ogen werken Noëlle Stap en Nynke van Wijk van DOS Sportief nadrukkelijk aan hun sportieve carrière. In dit geval een toonaangevend plekje binnen het turnen en liefst in de stijl van olympisch kampioene Sanne Wevers.

De eerste stappen op de ladder zijn niet alleen hoopgevend, maar zelfs indrukwekkend. Zeker voor regionale begrippen, want Noëlle komt uit in de tweede divisie in de categorie pupil, Nynke in de derde divisie bij de groep instap. Het zijn nationale lijnen binnen de bond. Het duo – respectievelijk negen en acht jaar oud – presteert ver boven de middelmaat. Op wedstrijden heeft dat al meerdere keren tot aansprekende prestaties geleid, zelfs met plaatsen op het erepodium.

De deelname aan de talententraining van de KNGU  in Utrecht vormt een bonus. Noëlle Stap en Nynke van Wijk hebben inmiddels vier van de zes oefensessies van drie uur achter de rug. Zij worden daarin vanuit DOS Sportief begeleid door Thérèse Vonk en Manuela van Biesbergen. ’’Wij steken er veel van op. De kennis proberen we te benutten op onze eigen trainingen in Eck en Wiel’’, zo vertolken de twee coaches. In februari staan nog twee trainingen op het rooster.

Er wordt door de lesgevers Willemijn en Marco Niemeijer in Utrecht strikt gewerkt volgens een themaprogramma. Op die manier komen alle facetten in de basis van het topturnen aan bod. De serieuze inslag mag dan prevaleren, er zijn ook voldoende momenten van ontspanning. De twee beleven  veel plezier aan de trainingen. ’’Het is superleuk. Bovendien train je met mensen van hetzelfde niveau’’, aldus Noëlle Stap. Met een acrobatische serie als dubbel-flikflak-salto laat zij als jonge turnster zien veel in haar mars te hebben.

Nynke van Wijk voert de radslag op de evenwichtsbalk als moeilijk element op. Waardevol als iemand van de instapklasse. ’’Voor mij blijft het plezier voorop staan. Dat is nog belangrijker dan een prijs’’, zo zegt zij met stellige zekerheid. Maar intussen droomt het tweetal van een gouden toekomst, liefst dus in de voetsporen van Sanne Wevers.

Bij foto’s:

  • Het talentrijke duo van DOS Sportief laat op de evenwichtsbalk zien dat de rol van fotomodel hun uitstekend past.
  • Vrolijk, zelfs een beetje guitig. Het plezier straalt er af bij Noëlle Stap en Nynke van Wijk.
  • Om door een ringetje te halen, zo zien de DOS-talentjes eruit. Dat brengen zij hier letterlijk in beeld.
  • Noëlle Stap: tweede divisie pupil
  • Nynke van Wijk: derde divisie instap

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG

Categorieën: Nieuws